Heup bovenbeen pijn

Pijn aan de heup, bekken en het bovenbeen

Heupklachten komen veel voor op alle leeftijden. De klachten zijn vaak het gevolg van slijtage (artrose), slijmbeursontsteking, verwonding of een aangeboren
afwijking. Bekkenpijn komt vaak voor bij zwangerschappen of op latere leeftijd.

Aanmelden Gratis inloopspreekuur, zonder doorverwijzing!

Hoe ziet de heup, bekken & bovenbeen eruit?heup en bovenbeen pijn arnhem

Het heupgewricht bestaat uit twee delen: de kom in het bekken en de kop van het dijbeen. Het is een kogelgewricht, dat is opgebouwd uit een bol en een kom. De ronde kop van het dijbeen draait in de kom van de bekken. Het gewricht kent hierdoor veel bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Aan de voor- en achterkant van het gewricht zijn stevige gewrichtsbanden bevestigd. De banden maken het gewricht zeer stabiel en beweeglijk. De spieren rond de heup spelen een belangrijke rol bij het rechtop staan en lopen. Als deze spieren sterk zijn, is de stabiliteit groter.

Aanmelden Gratis inloopspreekuur, zonder doorverwijzing!

Aandoeningen

Acuut hamstringletsel (acuut pijn aan de achterkant van het been)
Adductie gerelateerde liespijn (pijn in de lies)
Bekkeninstabiliteit (pijn in het bekken)
Heup artrose
Heupfractuur (gebroken heup)
Iliopsoas syndroom (pijn aan de voorzijde van de heup / liesregio)
Rectus femoris tendinopathie (pijn aan de voorzijde van het bovenbeen)
Trochanter major pijnsyndroom (pijn aan de buitenkant van de heup)
Tractus iliotibialis frictie syndroom (pijn aan de buitenkant van de heup)

Weten wat wij allemaal van soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht

Loop er niet te lang mee door!

Voorkom dat uw klachten erger worden, of later moeilijker te herstellen zijn.
Via onderstaande link kunt u direct een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten om uw pijn te verlichten of zelfs helemaal te verhelpen.

100% Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu pijn en wilt u dit voor de zekerheid vandaag laten nakijken bij een specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze pijnspecialisten zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor uw pijn advies!

Therapeuten


Annemiek Varkevisser

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, Rug- nekspecialist, Heupspecialist
 Meer over Annemiek Varkevisser

Ik ben sinds 1994 fysiotherapeute en heb in 2001 de specialisatie manuele therapie in Amersfoort afgerond. Ik vind het erg belangrijk je actief te betrekken bij het herstel van het bewegingsapparaat, zoals het meegeven van oefeningen en adviezen. Ik probeer mensen te enthousiasmeren om te gaan bewegen en daarbij helpt ons fysio fitnessprogramma.

Bianca Salvatore

Fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut/kinderbekkenfysiotherapeut, Zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap
 Meer over Bianca Salvatore

Ik ben Bianca Salvatore, geregisteerd bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut met jarenlange ervaring in de 1e en 2e lijn gezondheidzorg; zowel werkzaam bij Fysiotherapiepraktijk Donders met vestigingen te Arnhem en Velp (1e lijn) als in ziekenhuis Isala te Zwolle ( 2e lijn), waar ik met name werk in de polikliniek en het gespecialiseerde Bekkenbodemcentrum samen met uro-gynaecologen en urologen voor gynaecologische, seksuologische, urologische en proctologische (stoelgang) problemen, ook samenwerking en overleg voor seksuele klachten.
Moeizaam plassen of ontlasten, niet goed kunnen controleren van aandrang van urine of ontlasting, urine en /of ontlastingsverlies, pijn bij vrijen, lokale pijnklachten, b.v, stuitpijn, verzakkingsklachten of begeleiding na operaties in het bekkenbodemgebied.
Niet alleen bekkenbodemoefeningen, maar zo nodig ook verder kijken hoe uw probleem, uw hulpvraag zo goed mogelijk kan worden behandeld eventueel in overleg met uw huisarts of specialist. Daarnaast ook behandeling van pijnklachten in bekkengebied rondom zwangerschap en bevalling gericht op actief beleid en snel herstel.