Shockwave

Korte en effectieve behandeling tegen peesklachten

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronisch pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te worden? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz. en keerde uw pijn ook altijd na een korte periode terug, vaak erger dan voordien? Dan kan dit een oplossing voor u zijn.

Hoe werkt het?

Shockwave word gebruikt om chronische klachten en peesaandoeningen bij patiënten te behandelen. Shockwave werkt met geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Shockwave stimuleert zo je lichaam om de blessure zelf te genezen.

Fysio Donders-067

De behandeling

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het desbetreffende gebied. Nadat de bron van de klacht is geïdentificeerd, wordt er gel op de huid aangebracht. Hierna wordt er een juiste hoeveelheid shockimpulsen toegediend op het desbetreffende gebied, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. Op dat moment zult u uw klacht ervaren. Dit is een teken dat het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

In het algemeen duurt alleen een behandeling shockwave 10 min. Na 2 à 3 behandelingen, met een behandelfrequentie van 1x per week, kunt u al verbetering merken. Gemiddeld zullen er 4 tot 6 behandelingen nodig zijn voordat u weer klachtenvrij bent.

Heeft u een van deze klachten?

– schouderpijn met verminderde beweeglijkheid (pees verkalking)

– chronische elleboogpijn (tennisarm/golferselleboog)

kniepijn (runnersknee)

– chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)

– chronische nek/rugpijn (triggerpoints/spierknopen)

– peesontstekingen of langdurige blessures zoals hielspoor

shin splint

Shockwave therapie kan de oplossing voor u zijn. Bespreek met de fysiotherapeut de mogelijkheden.

Evidentie en wetenschappelijke onderbouwing

Lees hier het (Engelstalig) artikel met de wetenschappelijke onderbouwing voor shockwave.
Hierbij nog een wetenschappelijk (Engelstalig) artikel over de reactie van het lichaam op de peesklachten met shockwave
Lees hier nog een artikel (Engelstalig) met een overzicht van de mogelijkheden die shockwave biedt. 

Therapeuten


Sanne Steffek

Fysiotherapeut, Shockwavetherapeut, Neurologie, Dry Needling, Echografie
 Meer over Sanne Steffek

Ik ben Sanne Steffek en sinds 2014 werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. Ik ben gespecialiseerd in shockwave therapie, dit kan gebruikt worden bij aandoeningen van pezen in de ellebogen, schouders, knieën en enkels zoals bijvoorbeeld hielspoor.
Tijdens mij studie heb ik gemerkt dat mijn interesse ook ligt bij het neurologische aspect binnen de fysiotherapie. Ik vind het een uitdaging om complexe aandoeningen zoals o.a. CVA, Parkinson, MS, traumatisch hersenletsel en ME te behandelen. Om te weten wat de beste behandelmogelijkheden zijn kan er sprake zijn van een multidisciplinaire samenwerking. Dit is hier allemaal mogelijk.
Het geeft mij veel voldoening om mensen met een neurologische aandoening verder te helpen in de maatschappij. In de toekomst wil ik mijzelf dan ook verder gaan specialiseren binnen de neurorevalidatie, zodat ik in staat blijf om uw doelen te bereiken!

Jurian Donders

Fysiotherapeut, Echografist, EPTE therapeut, Spier- peesspecialist
 Meer over Jurian Donders

Ik ben Jurian Donders en ben fysiotherapeut, EPTE therapeut en echografist. Echografie is een mooie toevoeging die niet veel praktijken hebben in combinatie met shockwave en EPTE. Een letterlijk kijkje in het lichaam. Daarnaast werk ik in de praktijk achter de schermen hard mee om de kwaliteit van de bedrijfsvoering zo hoog mogelijk te houden en constant te verbeteren voor onze cliënten.

Bert Donders

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut , Rug- nekspecialist, Dryneedling
 Meer over Bert Donders

Ik ben sinds 1980 werkzaam als fysiotherapeut en ben praktijkeigenaar van deze praktijk. Na 1 jaar werkzaam te zijn geweest in Zwitserland, ben ik deze praktijk begonnen in 1981. In 1991 ben ik afgestudeerd als manueeltherapeut aan de SOMT in Amersfoort. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd in triggerpoint en dry-needling therapie. Deze combinatie is voor mij de 'gouden driehoek' om mensen effectief beter te krijgen, door zowel gewrichten als spieren te behandelen. Iedere patiënt is voor mij een uitdaging! U bent van harte welkom bij mij of een van mijn collega's.

Joyce de Reus

Fysiotherapeut, Echografist, Spier- pees specialist EPTE, Kniespecialist
 Meer over Joyce de Reus

Ik ben Joyce de Reus, afgestuurd fysiotherapeut aan de Hogeschool THIM van der Laan te Nieuwegein. Voor mijn studie fysiotherapie heb ik de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) succesvol afgerond. Door mijn vooropleiding vind ik het erg leuk om te werken met sport gerelateerde klachten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in spier- en peesklachten. Ik zie het als een uitdaging om samen met u de gestelde doelen te behalen!

Karlijn Vos

Fysiotherapeut, Osteopaat , Dry Needling
 Meer over Karlijn Vos

Ik ben Karlijn Vos en ik heb de studie fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Sinds 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. In 2019 ben ik afgestudeerd als handtherapeut en zie ik dus veel hand, pols en elleboogklachten. De hand is complex en wordt veel gebruikt in het dagelijks leven, wat mij uitdaagt om samen met u aan de slag te gaan om klachten op een zo effectieve, leuke en leerzaam volle manier op te lossen.
Als nieuwe uitdaging ben ik begonnen met de opleiding osteopathie.

Thijs Steffen

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, Schouderspecialist, Rug- nekspecialist, Dry needling
 Meer over Thijs Steffen

Ik ben fysiotherapeut en professional master manuele therapie. Mijn vooropleiding was het CIOS en daarnaast heb ik jaren op topniveau gesport en de verzorging gedaan. Mijn ervaring / deskundigheid ligt vooral op het gebied van de rug- en nekklachten en mensen met klachten van de onderste ledematen (heup, knie, enkel/voet). Naast manuele therapie maak ik gebruik van dry needling en de oefenzaal om u zo optimaal mogelijk te laten herstellen. Voor mij staat uw hulpvraag centraal; voor de één is dat het lopen van een marathon en voor de ander het zelfstandig strikken van de schoenveters. Of het nou topsport betreft of het uitvoeren van de ‘normale’ dagelijkse activiteiten. Ik ga graag samen met u aan de slag.

Evelien Volbers

Fysiotherapeut, Shockwavespecialist
 Meer over Evelien Volbers

Ik ben Evelien Volbers en ben afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in Nijmegen, als algemeen fysiotherapeute. Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam binnen het team van Fysio Donders en doe dit met veel plezier samen met mijn collega's.
Ik vind het vak fysiotherapie erg interessant, wat maakt dat ik veel thema’s binnen het vak leuk vind om te behandelen. Zowel sportgerelateerde klachten, als bijvoorbeeld lage rugklachten. Ik vind het belangrijk om samen met u te werken en de door ons opgestelde doelen te behalen!

Tom van Gompel

Fysiotherapeut, COVID-19 specialist, Sportfysiotherapeut, Knie- en enkelspecialist,
 Meer over Tom van Gompel

Mijn naam is Tom van Gompel, 24 jaar en sinds januari de nieuwe aanwinst van Fysiotherapie Donders!
Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd en na 2 waarnemingen ben ik hier gestart als Algemeen Fysiotherapeut.
Ik ben zeer sportief ingesteld, waardoor mijn affiniteit bij sport gerelateerde klachten ligt. Dit betekent niet dat ik de rest niet behandel, want in alles zie ik een (leuke) uitdaging!
Als therapeut ben ik er voor jou als patiënt én persoon en wil ik gezamenlijk een geschikt behandeltraject opstellen om zo samen richting een goed herstel te komen.
Ik ben aanwezig gedurende de week op dinsdagochtend, woensdagmiddag en avond, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend.
Wellicht tot in de praktijk! 👋

Tijmen Schuurkamp

Fysiotherapeut, Hart- en vaatspecialist, Kniespecialist, Claudicatio (etalagebenen) specialist , Shockwavespecialist, Leefstijlcoach
 Meer over Tijmen Schuurkamp

Mijn naam is Tijmen Schuurkamp en ben sinds 2018 werkzaam als fysiotherapeut. Sinds eind 2022 ben ik met veel plezier werkzaam bij Fysio Donders. De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van knieklachten, shockwavetherapie en hart- en vaatklachten. Mijn interesse gebied is echter veel breder en ga graag de uitdaging aan bij elke klacht om u zo goed mogelijk te helpen. Naast mijn opleiding als fysiotherapeut, heb ik de opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Ik kijk bij elke klacht naar het totaalplaatje, waarin ik leefstijlfactoren analyseer en de persoon achter de klacht centraal zet. Na het herstel van uw klacht vind ik het stuk preventie erg belangrijk om te zorgen dat de klachten wegblijven. Ik sta graag voor u klaar om samen aan uw klachten en doelstellingen te werken.

Mathilda van der Linden

Fysiotherapeut, Dry needling , Crafta therapeut , Hand- en polsspecialist
 Meer over Mathilda van der Linden

Mijn naam is Mathilda van der Linden-Stolte, afgestudeerd fysiotherapeut aan de hogeschool Thim van der Laan te Nieuwegein. Sinds 2014 ben ik met veel plezier werkzaam bij Fysio Donders. Na mijn studie ben ik mij tijdens mijn praktijkjaren als fysiotherapeute gaan specialiseren in dry needling- en shockwavetherapie, welke ik in mijn behandelingen gebruik voor spier- en peesklachten (denk aan spierknopen en bijvoorbeeld hielspoorklachten) en sinds 2017 ben ik tevens afgestudeerd als hand- en polsspecialist.
In begin 2022 heb ik met succes de basis opleiding voor CRAFTA therapie afgerond. CRAFTA therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, gericht op het behandelen van klachten in de hoofd-, nek- en kaakregio (bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, spanningsklachten in het gezicht, pijnklachten kaakgewricht).
Mijn gedrevenheid tot het leren van nieuwe specialisaties komt voort uit het gevoel om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden met uw klachten in een professionele en ontspannen sfeer.