Shockwave

Korte en effectieve behandeling tegen peesklachten

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronisch pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te worden? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz. en keerde uw pijn ook altijd na een korte periode terug, vaak erger dan voordien? Dan kan dit een oplossing voor u zijn.

Hoe werkt het?

Shockwave word gebruikt om chronische klachten en peesaandoeningen bij patiënten te behandelen. Shockwave werkt met geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Shockwave stimuleert zo je lichaam om de blessure zelf te genezen.

Fysio Donders-067

De behandeling

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het desbetreffende gebied. Nadat de bron van de klacht is geïdentificeerd, wordt er gel op de huid aangebracht. Hierna wordt er een juiste hoeveelheid shockimpulsen toegediend op het desbetreffende gebied, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. Op dat moment zult u uw klacht ervaren. Dit is een teken dat het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

In het algemeen duurt alleen een behandeling shockwave 10 min. Na 2 à 3 behandelingen, met een behandelfrequentie van 1x per week, kunt u al verbetering merken. Gemiddeld zullen er 4 tot 6 behandelingen nodig zijn voordat u weer klachtenvrij bent.

Heeft u een van deze klachten?

– schouderpijn met verminderde beweeglijkheid (pees verkalking)

– chronische elleboogpijn (tennisarm/golferselleboog)

kniepijn (runnersknee)

– chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)

– chronische nek/rugpijn (triggerpoints/spierknopen)

– peesontstekingen of langdurige blessures zoals hielspoor

shin splint

Shockwave therapie kan de oplossing voor u zijn. Bespreek met de fysiotherapeut de mogelijkheden.

Vergoeding en kosten

Shockwave valt niet onder de reguliere fysiotherapie en wordt meestal (nog) niet door de zorgverzekeraar vergoed. Een behandeling bestaat uit 2 delen:

– een deel fysiotherapie wat meestal vergoed wordt door uw zorgverzekeraar vanuit uw aanvullende verzekering fysiotherapie

– een deel shockwave  met eigen bijdrage van € 25.00

Indien u niet verzekerd bent voor fysiotherapie dan is de eigen bijdrage per behandeling € 55.00.

Wij zijn overtuigd van het succes van shockwave. Mocht u na 6 behandelingen geen resultaat hebben dan wordt  daarna alleen een fysiotherapiebehandeling gedeclareerd. Wij helpen u graag verder, neem contact met ons op.

Evidentie en wetenschappelijke onderbouwing

Lees hier het (Engelstalig) artikel met de wetenschappelijke onderbouwing voor shockwave.
Hierbij nog een wetenschappelijk (Engelstalig) artikel over de reactie van het lichaam op de peesklachten met shockwave
Lees hier nog een artikel (Engelstalig) met een overzicht van de mogelijkheden die shockwave biedt. 

Therapeuten


Sanne Steffek

Fysiotherapeut, Shockwavetherapeut, Neurologie
 Meer over Sanne Steffek

Ik ben Sanne Steffek en sinds 2014 werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. Ik ben gespecialiseerd in shockwave therapie, dit kan gebruikt worden bij aandoeningen van pezen in de ellebogen, schouders, knieën en enkels zoals bijvoorbeeld hielspoor.
Tijdens mij studie heb ik gemerkt dat mijn interesse ook ligt bij het neurologische aspect binnen de fysiotherapie. Ik vind het een uitdaging om complexe aandoeningen zoals o.a. CVA, Parkinson, MS, traumatisch hersenletsel en ME te behandelen. Om te weten wat de beste behandelmogelijkheden zijn kan er sprake zijn van een multidisciplinaire samenwerking. Dit is hier allemaal mogelijk.
Het geeft mij veel voldoening om mensen met een neurologische aandoening verder te helpen in de maatschappij. In de toekomst wil ik mijzelf dan ook verder gaan specialiseren binnen de neurorevalidatie, zodat ik in staat blijf om uw doelen te bereiken!

Jurian Donders

Fysiotherapeut, Echografist, EPTE therapeut, Spier- peesspecialist
 Meer over Jurian Donders

Ik ben Jurian Donders en ben fysiotherapeut, EPTE therapeut en echografist. Echografie is een mooie toevoeging die niet veel praktijken hebben in combinatie met shockwave en EPTE. Een letterlijk kijkje in het lichaam. Daarnaast werk ik in de praktijk achter de schermen hard mee om de kwaliteit van de bedrijfsvoering zo hoog mogelijk te houden en constant te verbeteren voor onze cliënten.

Bert Donders

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut , Rug- nekspecialist, Dryneedling
 Meer over Bert Donders

Ik ben sinds 1980 werkzaam als fysiotherapeut en ben praktijkeigenaar van deze praktijk. Na 1 jaar werkzaam te zijn geweest in Zwitserland, ben ik deze praktijk begonnen in 1981. In 1991 ben ik afgestudeerd als manueeltherapeut aan de SOMT in Amersfoort. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd in triggerpoint en dry-needling therapie. Deze combinatie is voor mij de 'gouden driehoek' om mensen effectief beter te krijgen, door zowel gewrichten als spieren te behandelen. Iedere patiënt is voor mij een uitdaging! U bent van harte welkom bij mij of een van mijn collega's.