Geriatrie fysiotherapie ouderen

Speciaal gericht op ouderen

Veroudering is een natuurlijk proces. Geriatrie fysiotherapie voor ouderen kan hierbij helpen. Door de huidige ontwikkelingen in de maatschappij neemt door een actieve en gezonde levensstijl gelukkig de levensduur toe. Het gevolg is een steeds grotere groep ouderen die langer zelfstandig blijft wonen. Met ouderdom komen meerdere beperkingen en/of aandoeningen. Daardoor kan de zorg voor ouderen complex zijn. De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd het behandelen van de ouder wordende mens.

Kwaliteit van leven vergroten

Het behouden of vergroten van zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang is hierbij een uitgangpunt om de kwaliteit van leven te behouden en/of vergroten. Dit kunnen wij behandelen in de praktijk en in de eigen omgeving. De geriatrie-fysiotherapeut werkt nauw samen met de thuiszorg, ergotherapeuten, psychologen, huisartsen, familie en mantelzorgers.

Waarvoor kunt u bij een geriatrie fysiotherapeut terecht?

– Oefentherapie voor mobiliteit, kracht, balans en conditie.
– Valpreventie: Bijvoorbeeld omdat u gevallen bent of bang bent om te vallen
– Neurorevalidatie: o.a. bij de ziekte van Parkinson, dementie, cerebrovasculaire aandoeningen (beroerte)
– Loopproblemen, advies t.a.v. (loop)hulpmiddelen
– Aanpassingen aan de leefomgeving bij (dreigend) verlies van zelfstandigheid
– Pijnklachten t.g.v. bijvoorbeeld artrose, osteoporose, reumatoïde artritis
– Advies aan verzorgenden, mantelzorgers bijvoorbeeld als er problemen zijn bij til- en transfer momenten
– Beweeggroepen voor senioren.

Fysio Donders-039

Vergoeding

Geriatrie fysiotherapie ouderen valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Jelena Donders-Cuk

Msc. geriatrie fysiotherapeut, Ouderenspecialist, Fysiotherapeut
 Meer over Jelena Donders-Cuk

Ik ben Jelena Donders - Cuk en werk hier naast algemeen fysiotherapeut ook als master geriatrie fysiotherapeut. Dit houdt in dat ik een specialisatie heb, speciaal gericht op ouderen.
Iedereen zal bij ouder worden zo lang mogelijk onafhankelijk in de eigen omgeving willen blijven functioneren. Voldoende dagelijkse beweging is dan heel belangrijk.
Progressie van fitheid vraagt net als bij herstel van beweegproblemen een actieve leefstijl. Individuele aandacht en professionele begeleiding kenmerken mijn werkstijl. Wat het meest aanspreekt is de juiste balans vinden tussen professionele begeleiding en een ontspannen sfeer . Ik help je daar graag bij!

Yvonne Janssen

Ergotherapeut, gericht op ouderen
 Meer over Yvonne Janssen

Mijn naam is Yvonne Janssen. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en sinds 2018 werkzaam als ergotherapeut binnen Ergo/fysio Donders. Ergotherapie houdt zich met name bezig met de belasting en belastbaarheid van de dagelijkse activiteiten. Energieverdeling en planning hebben hierin een belangrijke rol. Daarnaast ben ik bezig met scootmobiel-/fietstrainingen en doe ik huisbezoeken om de veiligheid in huis te waarborgen. Ik ben geschoold in chronische pijn en vermoeidheid. Bij mij geldt 'Stilstaan bij het handelen is vooruitgang'.