Veelgestelde Vragen

Antwoorden op vragen die wij veel gesteld krijgen

Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?

Nee, dit is niet meer noodzakelijk, je kunt rechtstreeks terecht bij Fysio Donders.
Heb je wel een verwijsbrief van de huisarts neem hem dan mee.

Heeft Fysio Donders een contract met mijn verzekeraar? 

Ja, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars van Nederland. U ben zelf verantwoordelijk om de polisvoorwaarden na te gaan hoeveel behandelingen nog vergoed worden. Wel kunnen wij ook kijken voor u hoeveel behandelingen uw verzekering vergoed.

Kan ik ook aan huis worden behandeld?

Ja, als u niet in staat bent om zelf te komen en u kunt ook niemand vragen om u te brengen komen wij bij u thuis. Dit doen wij vaak bij mensen met een nieuwe heup of knie, maar ook bij mensen die om wat voor reden dan ook slecht ter been zijn.

Hoe lang duurt een behandeling? 

Een normale fysiotherapie behandeling duurt 25 minuten (inclusief omkleden). De eerste afspraak, wanneer de intake wordt gedaan, duurt soms wat langer. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de klacht.

Hoeveel kost een behandeling? 

De behandelingen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen, worden direct bij de verzekeraar in rekening gebracht, hier merk je niets van. Bent u niet of beperkt verzekerd kijk dan hier voor onze tarieven.

Wat doet Fysio Donders aan mijn persoonlijke veiligheid en privacy?

Alle fysiotherapeuten hebben een reanimatiediploma en er is een AED aanwezig. Wij houden ons aan de privacy via een privacyreglement kunt u nalezen in de wachtruimte van de praktijk.

Staat Fysio Donders ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van het Keurmerk Fysiotherapie?

Ja, onze therapeuten voldoen aan de door het Keurmerk Fysiotherapie gestelde kwaliteitseisen en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Keurmerk Fysiotherapie. Voor meer informatie ga naar de website van het Keurmerk Fsyiotherapie.

Wat moet ik voor de eerste behandeling meenemen? 

De eerste behandeling bestaat uit een intake en fysiotherapeutisch onderzoek. Hiervoor dien je een rijbewijs of ander geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Zijn jullie ook ’s avonds open en in het weekeind?

Ja, wij zijn in de avonden geopend tot 21.00 en zijn ook met beide locaties op zaterdag open, behandelingen zijn op afspraak.

Krijg ik een rekening van Fysio Donders?

Wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeringsmaatschappij als u verzerkerd bent voor fysiotherapie. Als u geen afdoende aanvullende verzekering heeft, dan declareren wij via Infomedics. U krijgt van deze maatschappij dan een rekening.

Hoe zit het met fysiotherapie en eigen risico?

Fysiotherapie valt in het algemeen in de aanvullende verzekering, dit betekend dat er geen eigen risico is. Alleen bij chronische aandoeningen (zie chronische lijst Borst) na de 20e keer bij 18+ komen er eventueel kosten voor het eigen risico.