Slaapproblemen

Behandeling bij slapeloosheid

Wat zijn slaapproblemen bij slapeloosheid?
Bij slapeloosheid ervaart iemand slaapproblemen en heeft men moeite om in slaap te vallen en/of om door te slapen. Meer dan 25% van de mensen kampt regelmatig met slaapproblemen. Meestal is slapeloosheid een tijdelijk bijverschijnsel van stress of een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven, zoals bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of verandering van werk. Maar slapeloosheid kan ook chronisch zijn en van zware invloed zijn op je leven.

Test je slaap! Kom je bij minimaal 3 van de volgende punten op een ja uit?
Heb je moeite om in slaap te vallen?
– Word je vaak wakker ‘s nachts en kun je dan moeilijk doorslapen?
– Word je te vroeg wakker in de ochtend?
– Sta je vermoeid op?
– Ben je overdag vermoeid of heb je slaapaanvallen?
– Ben je prikkelbaar?
– Heb je geheugen –en/of concentratieproblemen?
– Slaap je gemiddeld korter dan 5 uur per nacht?

Behandeling bij slaapproblemen met oefentherapie en/of acupunctuur.
Slaapoefentherapie bestaat uit gesprekken en oefeningen omtrent de slaap. We brengen in kaart hoe persoonlijke zorgen, verkeerde slaapgewoontes en/of lichamelijke klachten (pijn, spanning, jeuk, opvliegers oid) de slaapklachten versterken/in stand houden. Zodra je weet waar de knelpunten van het slecht slapen zitten, gaan we aan de slag met oefeningen en gesprekken om weer lekkerder in bed te liggen en te leren grip te krijgen op jouw piekerstand. En… wellicht val je hier zomaar bij in slaap!

Wat kan acupunctuur doen bij slaapproblemen?
Vanuit de acupunctuur wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van de balans tussen yin en yang – rust en activiteit. Voor een goed functioneren van lichaam en geest moeten die twee in evenwicht zijn. Een tekort aan slaap uit zich dan vaak ook direct in andere klachten zoals onder andere concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermoeidheid en verlaging van de algemene weerstand.
Met acupunctuur breng je het lichaam op natuurlijke wijze tot rust. Een behandeling kan hierbij net zo effectief werken als het gebruik van een slaapmiddel. Voordeel van acupunctuur is dat er geen bijwerkingen zijn en dat de slaapkwaliteit per behandeling verbeterd. Doorgaans zijn er vier behandelingen nodig om weer beter te kunnen slapen.

Slaapoefentherapie valt onder de behandelmethode van de oefentherapie en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Acupunctuur wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Weet u niet hoe u verzekerd bent? Dan helpen wij u graag hierbij.

Adviezen voor een betere nachtrust.

 

Therapeuten


Lucas Lous

Oefentherapeut, Cesar/Mensendieck, Bedrijvenspecialist, COVID-19 specialist
 Meer over Lucas Lous

Ik ben Oefentherapeut (Cesar) met ervaring en ambitie in de bedrijfsoefentherapie. Oefentherapie richt zich op de oorzaak van de klacht te vinden, zichtbaar te maken en aan te pakken. Sommige lichamelijke klachten hebben een diepere oorzaak gevormd door houding, manier van bewegen en gedrag. Wanneer je weet dat ''recht zitten'' een ''goede houding'' is, waarom doen we dit dan niet de hele dag? Waarom komen bepaalde klachten steeds terug? Ik geef u graag de kennis, handvaten en oefeningen om zelf te herstellen, uw hulpvraag te bereiken en toekomstige klachten te voorkomen.
Daarnaast richt ik mij op bedrijfsoefentherapie. Hierbij zijn werkplek-analyses, preventieve workshops voor (arbeidsgerelateerde lichamelijke klachten en het adviseren van optimale ergonomische aanpassingsmogelijkheden enkele taken waar ik mij als Bedrijfsoefentherapeut mee bezig houd.

Ulrike Wullner

Fysiotherapeut, Acupuncturist, Dry Needling, Specialist in myofasciale klachten, Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten
 Meer over Ulrike Wullner

Mijn naam is Ulrike Wuellner. Sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2007 ook als acupuncturist. Als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van myofasciale pijnklachten met Dry Needling. Waar Dry Needling heel effectief is in het behandelen van pijn kijk je met acupunctuur verder dan de pijnklacht alleen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van onderliggende klachten als vermoeidheid, slaapproblemen, stress, of hormonale klachten. Met acupunctuur behandel je het geheel. Ik vind het een uitdaging om met zowel oosterse als westerse behandeltechnieken het maximale resultaat te behalen. Benieuwd? Ik help je graag!