Peesletsel aan de hand of pols

Peesletsel aan de hand of pols

De aanhechting van de spieren aan de botten gebeurt met pezen, waardoor krachtoverdracht kan plaatsvinden en bewegingen uitgevoerd kunnen worden. Peesletsel betekent dat een of meerdere pezen zijn beschadigd, gescheurd, verkleefd of gehinderd worden, waardoor een of meerdere vingers niet meer goed kunnen buigen of strekken.

Enerzijds heeft de pees rust nodig om te genezen, anderzijds moet de pees juist beweging krijgen om niet te verkleven met de omgeving. De balans tussen goede genezing en goede beweging vraagt om specialistische vaardigheden, kundige begeleiding van een ervaren handtherapeut en vooral aandacht van de patiënt zelf.

Therapeuten


Karlijn Vos

Fysiotherapeut, Hand- en polsspecialist, Osteopaat i.o.
 Meer over Karlijn Vos

Ik ben Karlijn Vos en ik heb de studie fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Sinds 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. In 2019 ben ik afgestudeerd als handtherapeut en zie ik dus veel hand, pols en elleboogklachten. De hand is complex en wordt veel gebruikt in het dagelijks leven, wat mij uitdaagt om samen met u aan de slag te gaan om klachten op een zo effectieve, leuke en leerzaam volle manier op te lossen.
Als nieuwe uitdaging ben ik begonnen met de opleiding osteopathie.