Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Het beste recept voor uw gezondheid

 

In samenwerking met de leefstijlcoach van Sportbedrijf Arnhem en de diëtist van Vitasens voert Fysio Donders de Beweegkuur uit (GLI). Onder begeleiding van een fysiotherapeut, diëtist en leefstijlcoach gaat u werken aan uw gezondheid. Het doel is onder meer afvallen en een betere kwaliteit van leven door middel van blijvende gedragsverandering. Vanwege de effectieve aanpak is de Beweegkuur een erkende leefstijlinterventie die vanuit de basisverzekering worden vergoedt.

 

Bas van Fysio Donders: “De combinatie van verschillende specialisten onder één dak, maakt deze aanpak uniek met als doel om u verder te helpen.”

Anja van Vitasens: “Bezig zijn met gezond leven in een groep deelnemers: dat betekent veel leren van elkaar met een gezonde hoeveelheid plezier!”

Karin van Sportbedrijf Arnhem: “Met deze disciplinaire aanpak, worden de deelnemers optimaal ondersteunt bij het creëren van nieuwe leefstijlgewoontes voor blijvend resultaat.”

Hoe ziet het traject eruit?

 • Iedere twee maanden heeft u een gesprek met uw leefstijlcoach om uw eigen doelen te verwezenlijken.
 • Persoonlijk voedingsplan en 6 groepsbijeenkomsten over gezonde voeding met de diëtist.
 • Fysieke metingen en beweegadvies door de fysiotherapeut.
 • De eerste 6 maanden sport u tweemaal per week in groepsverband bij Fysio Donders.
 • Na die 6 maanden bent u vrij te sporten bij een vereniging of sportschool naar keuze. Vindt u het prettig om onder begeleiding te blijven sporten dan kunt u uw abonnement bij Fysio Donders verlengen.
 • Alle ontmoetingen vinden plaats op de hoofdlocatie van Fysio Donders in Villa Voorzorg.

Hoe zien de kosten van het traject eruit?

De Beweegkuur wordt  door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket vergoed en heeft geen invloed op uw eigen risico.
De kosten voor voor het sporten met de groep zijn voor eigen rekening.

De tarieven voor een halfjaarabonnement voor tweemaal per week bedragen €69 per maand.

Sluit u direct een jaar abonnement af dan betaald u voor 2x per week €59 per maand.

* Korting met een Gelrepas is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden!

Wanneer komt u in aanmerking?

De BeweegKuur richt zich op volwassenen met (ernstig) overgewicht.Vanaf een Body Mass Index (BMI) van 25 is er sprake van (ernstig) overgewicht. Factoren als een te grote buikomvang of extra aandoeningen als diabetes of artrose geven extra redenen om te straten met de BeweegKuur. De volgende punten zijn minimale vereisten aan deelname.

 • De BeweegKuur richt zich op volwassenen met een minimale leeftijd van 18 jaar.
 • Er een Body Mass Index (BMI) van 25 of hoger wordt gemeten met een verhoogde kans op chronische ziektes.
 • Er een grote bereidheid en toewijding is om aan het project te deelnemen.
 • Een verwijzing van een (huis)arts is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan het programma.
 • Om te bepalen of een deelnemer definitief in aanmerking komt voor de BeweegKuur zal altijd een intake plaatsvinden.

Waar kunt u zeker van op aan?

*De groepen bestaan uit 16 personen die twee jaar worden begeleidt.
*De groepen starten bij voldoende inschrijvingen iedere eerste van de maand, startende oktober 2020.
*De data’s en tijden van de gesprekken worden in overleg met de cliënt ingepland m.u.v de groepsgesprekken.
*Er dient rekening te worden gehouden met 2 a 3 actieve uren per week.
*Deelname na een Gastric Bypass is geen belemmering.

Voor meer informatie kunt u een Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Een van onze fit coaches zal ik een persoonlijk gesprek geheel vrijblijvend uitleggen wat wij eventueel voor u kunnen betekenen voor een langdurig gezonde leefstijl

   

  Therapeuten


  Jelena Donders-Cuk

  Fysiotherapeut, Geriatrie fysiotherapeut, Ouderenspecialist, COVID-19 specialist
   Meer over Jelena Donders-Cuk

  Ik ben Jelena Donders - Cuk en werk hier naast algemeen fysiotherapeut ook als master geriatrie fysiotherapeut. Dit houdt in dat ik een specialisatie heb, speciaal gericht op ouderen.
  Iedereen zal bij ouder worden zo lang mogelijk onafhankelijk in de eigen omgeving willen blijven functioneren. Voldoende dagelijkse beweging is dan heel belangrijk.
  Progressie van fitheid vraagt net als bij herstel van beweegproblemen een actieve leefstijl. Individuele aandacht en professionele begeleiding kenmerken mijn werkstijl. Wat het meest aanspreekt is de juiste balans vinden tussen professionele begeleiding en een ontspannen sfeer . Ik help je daar graag bij!

  Bas Schakel

  Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Manager 1ste lijnszorg, Knie- en enkelspecialist
   Meer over Bas Schakel

  Ik ben Bas Schakel en ben sinds 2000 fysiotherapeut. In de loop der jaren heb ik mogen leren dat ik geen klachten behandel, maar mensen die klachten ondervinden. Samen met je kijken naar oplossingen, waarin ik mijn expertise en kennis inbreng. Mijn passie ligt bij de knie- en sportgerelateerde klachten. Hiervoor heb ik een universitaire opleiding afgerond. Naast mijn sport fysiotherapeutische werkzaamheden, heb ik een managersfunctie bij Fysio Donders. Ook hierin vind ik het coachen en samen zoeken naar oplossingen leuk om te doen. Ik ben gezegend met twee gezonde dochters en getrouwd. Ik ben gek op sport, zowel om te kijken als te doen.

  Jurian Donders

  Fysiotherapeut, Echografist, EPTE therapeut, Spier- peesspecialist
   Meer over Jurian Donders

  Ik ben Jurian Donders en ben fysiotherapeut, EPTE therapeut en echografist. Echografie is een mooie toevoeging die niet veel praktijken hebben in combinatie met shockwave en EPTE. Een letterlijk kijkje in het lichaam. Daarnaast werk ik in de praktijk achter de schermen hard mee om de kwaliteit van de bedrijfsvoering zo hoog mogelijk te houden en constant te verbeteren voor onze cliënten.

  Isa Bammens

  Fysiotherapeut, COVID-19 specialist
   Meer over Isa Bammens

  Mijn naam Isa Bammens en ik ben in 2021 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie in Nijmegen. Ik ben sinds augustus 2021 met veel plezier aan het werk bij Fysio Donders als algemeen fysiotherapeut. Individuele aandacht en verder kijken naar de persoon achter de lichamelijke klacht zijn typerend voor mijn manier van werken. Naast algemene fysiotherapie ben ik ook betrokken bij de COVID-revalidatie en de GLI. Samen gaan we aan de gang met een passende behandeling om u zo snel mogelijk van uw klachten te helpen. Naast een doeltreffende behandeling is een goeie sfeer ook heel erg belangrijk! Ik zie u graag terug in de praktijk!