Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Het beste recept voor uw gezondheid

In samenwerking met de leefstijlcoach van Sportbedrijf Arnhem en de diëtist van Vitasens voert Fysio Donders de 2-jarige leefstijlinterventie Beweegkuur uit (GLI). Onder begeleiding van een fysiotherapeut, diëtist en leefstijlcoach gaat u werken aan uw gezondheid. Het doel is onder meer afvallen en een betere kwaliteit van leven door middel van blijvende gedragsverandering. Vanwege de effectieve aanpak is de Beweegkuur een erkende leefstijlinterventie die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. 

Bas van Fysio Donders: “De combinatie van verschillende specialisten onder één dak, maakt deze aanpak uniek met als doel om u verder te helpen.” 

Britt van Vitasens: “Bezig zijn met gezond leven in een groep deelnemers: dat betekent veel leren van elkaar met een gezonde hoeveelheid plezier!” 

Karin van Sportbedrijf Arnhem: Met deze disciplinaire aanpak, worden de deelnemers optimaal ondersteunt bij het creëren van nieuwe leefstijlgewoontes voor blijvend resultaat.” 

Voorbeeld van afbeelding

Hoe ziet het traject eruit? 

 • Middels individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten met de leefstijlcoach aan de slag met jouw persoonlijke doelen.  
 • Persoonlijk voedingsplan en 6 groepsbijeenkomsten over gezonde voeding met de diëtist. 
 • Fysieke metingen en beweegadvies door de fysiotherapeut. 
 • De eerste 6 maanden sport u tweemaal per week, éénmaal in groepsverband en éénmaal individueel  bij Fysio Donders. 
 • Na die 6 maanden bent u vrij te sporten bij een vereniging of sportschool naar keuze. Vindt u het prettig om onder begeleiding te blijven sporten dan kunt u uw programma bij Fysio Donders verlengen. 
 • Alle ontmoetingen vinden plaats op de hoofdlocatie van Fysio Donders in Villa Voorzorg. 

  

Hoe ziet de investering in de gezondheid eruit? 

De Beweegkuur wordt door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket vergoed en heeft geen invloed op uw eigen risico. De investering in de gezondheid voor het sporten met de groep en individueel zijn voor eigen rekening.  

* Korting met een Gelrepas is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden! 

 

Wanneer komt u in aanmerking? 

De Beweegkuur richt zich op volwassenen met (ernstig) overgewicht. Vanaf een Body Mass Index (BMI) van 25 is er sprake van (ernstig) overgewicht. Factoren als een te grote buikomvang of extra aandoeningen als diabetes of artrose geven extra redenen om te starten met de Beweegkuur. De volgende punten zijn minimale vereisten aan deelname. 

 • De Beweeg Kuur richt zich op volwassenen met een minimale leeftijd van 18 jaar. 
 • Er een Body Mass Index (BMI) van 25 of hoger wordt gemeten met een verhoogde kans op chronische ziektes. 
 • Er grote intrinsieke motivatie aanwezig is om 2 jaar aan het programma deel te nemen en aan je eigen gezondheid te werken.  
 • Een verwijzing van een (huis)arts is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan het programma. 
 • Om te bepalen of een deelnemer definitief in aanmerking komt voor de Beweegkuur zal altijd een intake met de leefstijlcoach plaatsvinden. 

Waar kunt u zeker van op aan? 

 • De groepen bestaan uit 15 personen die twee jaar worden begeleid.
 • De groepen starten bij voldoende inschrijvingen. 
 • De data en tijden van de gesprekken worden in overleg met de cliënt ingepland m.u.v. de groepsbijeenkomsten. 
 • Er dient rekening te worden gehouden met 2 à 3 actieve uren per week. 
 • Deelname na een Gastrisch Bypass is geen belemmering.

Voor meer informatie kunt u een Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Een van onze fitcoaches zal in een persoonlijk gesprek geheel GRATIS en vrijblijvend uitleggen wat wij eventueel voor u kunnen betekenen voor een langdurig gezonde leefstijl

   

  Therapeuten


  Bas Schakel

  Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Manager 1ste lijnszorg, Knie- en enkelspecialist, Extended Scope Specialist
   Meer over Bas Schakel

  Ik ben Bas Schakel en ben sinds 2000 fysiotherapeut. In de loop der jaren heb ik mogen leren dat ik geen klachten behandel, maar mensen die klachten ondervinden. Samen met je kijken naar oplossingen, waarin ik mijn expertise en kennis inbreng. Mijn passie ligt bij de knie- en sportgerelateerde klachten. Hiervoor heb ik een universitaire opleiding afgerond. Naast mijn sport fysiotherapeutische werkzaamheden, heb ik een managersfunctie bij Fysio Donders. Ook hierin vind ik het coachen en samen zoeken naar oplossingen leuk om te doen. Ik ben gezegend met twee gezonde dochters en getrouwd. Ik ben gek op sport, zowel om te kijken als te doen.

  Isa Bammens

  Fysiotherapeut, COVID-19 specialist, Hand- en polsspecialist
   Meer over Isa Bammens

  Mijn naam Isa Bammens en ik ben sinds augustus 2021 met veel plezier aan het werk bij Fysio Donders als algemeen fysiotherapeut. Individuele aandacht en verder kijken naar de persoon achter de lichamelijke klacht zijn typerend voor mijn manier van werken. Naast algemene fysiotherapie ben ik ook betrokken bij de COVID-revalidatie en de GLI. Samen gaan we aan de gang met een passende behandeling om u zo snel mogelijk van uw klachten te helpen. Naast een doeltreffende behandeling is een goeie sfeer ook heel erg belangrijk! Ik zie u graag terug in de praktijk!

  Michel van Heeswijk

  CEO fitness, Leefstijlcoach, Fitcoach
   Meer over Michel van Heeswijk

  Hi, ik ben Michel van Heeswijk, 29 jaar en ik kom uit Nijmegen. Sinds december 2020 ben ik werkzaam bij Fysio Donders als fitcoach. Hiervoor heb ik de opleidingen Sport en Bewegen (richting bewegingsagogiek en Fit!Vak diploma) en Sport, Gezondheid en Management op de HAN in Nijmegen afgerond. Tijdens de laatste studie volgde ik de minor voedings- en beweegcoach en heb ik in juni 2021 mijn accreditatie voor leefstijlcoach gehaald en sta ik ingeschreven bij de Beroepsvereniging van Leefstijlcoaches Nederland.
  Coaching op een gezonde leefstijl is waar mijn passie ligt, gespecialiseerd in ben en waar ik je graag bij wil begeleiden!
  Naast werkzaamheden als fitcoach en leefstijlcoach heb ik ervaring in personal training en bootcamps.
  Het werken in een multidisciplinair team vind ik helemaal top. Ik ben van mening dat je samen met verschillende professionals het best iemand kan begeleiden.
  Wil je graag door mij begeleid worden binnen de fysio fitness?
  Ik ben elke maandag-, woensdag- en donderdagochtend aanwezig! Tot snel!

  Emiel van den Berg

  Fitcoach
   Meer over Emiel van den Berg

  Mijn naam is Emiel, sinds september 2021 ben ik werkzaam als Fitcoach bij Fysio Donders. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Fysiotherapie. Verder heb ik de NASM Personal Training en Minor Sportvoeding afgerond. Ik probeer tijdens de begeleiding en trainingen die ik geef zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven. Dit doe ik door methodes en oefeningen toe te passen waar ik zelf achter sta.
  Ik geloof in verandering op lange termijn door steeds kleine aanpassingen te maken in jouw systeem. Mijn taak om jou daarbij te helpen.

  Doran Eijkelkamp

  Fitcoach
   Meer over Doran Eijkelkamp

  Mijn naam is Doran Eijkelkamp en ik ben vanaf 1 oktober 2022 werkzaam als fitcoach bij Fysio Donders. Ik heb de opleiding sport & bewegen gevolgd en mij gespecialiseerd tot leefstijlcoach. Ik kijk er naar uit om mijn passie hierin met jullie te delen! Zelf fitness ik al een aantal jaar en ben dan ook 4 keer in de week in de sportschool te vinden. Willen jullie mij nog beter leren kennen of heb je verdere vragen? Kom dan op dinsdag begeleid sporten tussen 8.30 en 12.30 uur. Ik heb er zin in! Hopelijk tot snel!

  Pepijn Bertina

  Fitcoach
   Meer over Pepijn Bertina

  Ik ben Pepijn Bertina en ben werkzaam als fitcoach bij Fysio Donders. Ik volg momenteel de opleiding tot fysiotherapeut. Ik heb veel ervaring met sporten in de fitness. Ook heb ik vanuit mijn opleiding de nodige kennis opgedaan over fitness, sporten en leefstijl. Ik werk op de dinsdag en donderdag in de praktijk. Ik sta dan voor u klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden! Tot snel!

  Karin van den Berg

  Leefstijlcoach
   Meer over Karin van den Berg

  Ik ben Karin van den Berg en ben werkzaam als leefstijlcoach binnen de GLI trajecten. “Met veel energie en zonder oordeel breng ik mensen graag - letterlijk en figuurlijk - in beweging”
  In 2007 heb ik de studie ‘Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding’ (CALO) afgerond aan de Hogeschool Windesheim. Sinds 2016 richt ik me op de fysieke en mentale gezondheid van de mens door middel van (personal) training en coaching. Hiervoor heb ik diverse cursussen en opleidingen afgerond tot o.a. gecertificeerd en geaccrediteerd leefstijlcoach. Middels individuele coaching en groepstrajecten zoals Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI) BeweegKuur en CooL weet ik precies hoe ik jou weer - letterlijk en figuurlijk - in beweging kan krijgen. Met veel energie help ik je graag op weg naar een gezondere leefstijl!

  Britt Veenman

  Diëtist
   Meer over Britt Veenman

  Hoi ik ben Britt Veenman en ben werkzaam als diëtist bij Fysio Donders in Arnhem.
  Vanuit mijn interesse voor voeding, gezondheid en de werking van ons lichaam ben ik diëtist geworden. Het geeft mij voldoening wanneer cliënten hun gedrag blijvend veranderen en een (voor hun persoonlijk) optimaal voedingspatroon vinden.
  Daarom vind ik het belangrijk om samen met u een individueel plan te maken, waarbij ik naar meer dan alleen voeding kijk. Hierdoor ontstaat er een nieuwe levensstijl die niet alleen gezonder is, maar die ook bij u past. Als diëtist ondersteun ik u bij het creëren van een gezonde (mentale) relatie met voeding en het ontwikkelen van een duurzaam voedingspatroon waar u energie van krijgt en van geniet!
  U kunt met uiteenlopende klachten of vragen bij mij terecht. In het bijzonder heb ik mij tijdens mijn opleiding tot diëtist ook in Sportvoeding gespecialiseerd. Hierdoor bezit ik meer kennis over de inspanningsfysiologie en het effect van voeding op de sportprestatie.