Binnenste knieband letsel

Pijn aan de binnenkant en stijve knie


Binnenste knieband letsel:

De binnenste knieband, ook wel de ‘mediale knieband’ genoemd, bevindt zich aan de binnenkant van de knie. Hij verbindt de zijkant van het bot van het bovenbeen met de zijkant van het bot van het scheenbeen. De blessure ontstaat meestal door een grote uitwendige kracht op de knie.

De kniebanden worden vaak verward met de kruisbanden. De kniebanden bevinden zich aan de binnen- en buitenkant van de knie. De kruisbanden zitten midden in de knie.Bron: Hierhebikpijn.nl

Therapeuten


Bjorn Geefhuizen

Fysiotherapeut, Medische fitness, Medical taping, Arbeidsfysiotherapeut, Knie specialist
 Meer over Bjorn Geefhuizen

Ik ben Bjorn Geefhuizen, getrouwd en trotse papa van een zoon en een dochter.
Ik beoefen verschillende sporten, waaronder in het verleden voetbal en nu hardlopen, MTB, wielrennen en snowboarden. In 2010 heb ik mijn bachelor opleiding fysiotherapie afgerond aan SAXION hogeschool te Enschede. Na het afronden van mijn opleiding is mijn interesse vooral uitgegaan naar sport specifieke aandoeningen en dan met name het kniegewricht.
Herstellen van een blessure gaat bij mij van A tot Z, van de eerste stapjes tot volledige sporthervatting.
Ik vind het belangrijk om klachten actief aan te pakken en de kans op recidiverende klachten te verkleinen door preventieve maatregelen.
In de praktijk heb ik ervaren dat ook het psychologische aspect van groot belang is tijdens revalidatie, waardoor mijn interesse is gewekt in de psychosomatische therapie.
Binnen de praktijk ben ik vooral te vinden op locatie indoor action.