Bekkeninstabiliteit

Instabiliteit in de gewrichten van het bekken


Bekkeninstabiliteit:

De bekkenring is erg belangrijk bij het overbrengen van krachten tussen de romp en de benen. De ring wordt gevormd door verschillende botdelen en gewrichten. Wanneer er instabiliteit in de gewrichten bestaat kan dit klachten veroorzaken. Dit noemen we bekkeninstabiliteit.

Bekkeninstabiliteit wordt veel gezien onder zwangere vrouwen of vrouwen die kortgeleden bevallen zijn. Toch kunnen ook mannen en niet-zwangere vrouwen dit klachtenbeeld ontwikkelen.

100% Gratis bekkenpijn advies

Heeft u bekkenpijn en wilt u dit voor de zekerheid laten nakijken bij een bekken specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze bekkenspecialist zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor bekkenpijn advies!

Bron: Hierhebikpijn.nl

Therapeuten


Annemiek Varkevisser

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, Rug- nekspecialist, Heupspecialist
 Meer over Annemiek Varkevisser

Ik ben sinds 1994 fysiotherapeute en heb in 2001 de specialisatie manuele therapie in Amersfoort afgerond. Ik vind het erg belangrijk je actief te betrekken bij het herstel van het bewegingsapparaat, zoals het meegeven van oefeningen en adviezen. Ik probeer mensen te enthousiasmeren om te gaan bewegen en daarbij helpt ons fysio fitnessprogramma.