(thuis)Werkplekonderzoek

Goed zitten op je werk of thuis

In verband met het COVID-19 virus worden online thuiswerkplekonderzoeken aangeboden.

Een werkplek mag geen fysieke klachten opleveren. Dat is zelf opgenomen in de wet. Toch zien we het veel te vaak; klachten die direct of indirect te koppelen zijn aan het werk. Vooral het werken met een computer  brengt risico’s met zich mee. Deze mogelijke gevaren kunnen doorgaans sterk gereduceerd worden met goed een advies en de nodige aanpassingen.

 

Tijdens een werkplekonderzoek worden veel factoren die mogelijk van invloed zijn op de gezondheid tegen het licht gehouden. Het is niet alleen een kwestie van de werkplek goed instellen maar ook het juiste lichaamsgebruik aanleren. Tevens spelen psychische factoren zoals stress een belangrijke rol in het ontstaan van klachten.

Voor het realiseren van ergonomische aanpassingen werken wij samen met Ergo2Work en Rovo. Beide bedrijven geven ook de gelegenheid om artikelen op proef te nemen. In de praktijk op de Velperweg zijn ook verschillen artikelen uit te proberen, het moet tenslotte ook goed aanvoelen.

 

Zoals aangegeven is er vaak meer nodig dan alleen ergonomische aanpassingen. Hiervoor geven wij zowel individueel als in groepen training voor juist lichaamsgebruik. Een deel van de verantwoordelijkheid ligt namelijk ook bij de gebruiker. Trainingen worden altijd op maat gemaakt en met de expertise vanuit fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en ergotherapie is de kwaliteit van hoog niveau. Op verzoek kan ook de diëtist en coach ingezet worden.

 

Bureau instellen voor op het werk

 

Voor vrijblijvende informatie kunt u via het algemeen telefoonnummer contact opnemen met Lucas Lous of Inge Kamps of mailen naar lucas@fysiodonders.nl of inge@ergodonders.nl

Therapeuten


Lucas Lous

Oefentherapeut, Cesar/Mensendieck, Bedrijvenspecialist, COVID-19 specialist
 Meer over Lucas Lous

Ik ben Oefentherapeut (Cesar) met ervaring en ambitie in de bedrijfsoefentherapie. Oefentherapie richt zich op de oorzaak van de klacht te vinden, zichtbaar te maken en aan te pakken. Sommige lichamelijke klachten hebben een diepere oorzaak gevormd door houding, manier van bewegen en gedrag. Wanneer je weet dat ''recht zitten'' een ''goede houding'' is, waarom doen we dit dan niet de hele dag? Waarom komen bepaalde klachten steeds terug? Ik geef u graag de kennis, handvaten en oefeningen om zelf te herstellen, uw hulpvraag te bereiken en toekomstige klachten te voorkomen.
Daarnaast richt ik mij op bedrijfsoefentherapie. Hierbij zijn werkplek-analyses, preventieve workshops voor (arbeidsgerelateerde lichamelijke klachten en het adviseren van optimale ergonomische aanpassingsmogelijkheden enkele taken waar ik mij als Bedrijfsoefentherapeut mee bezig houd.

Iris Karpenko

Ergotherapeut
 Meer over Iris Karpenko

Ik ben Iris Karpenko en ben ergotherapeut bij Ergo Donders. Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als ergotherapeut ga ik samen met de cliënt op zoek naar mogelijkheden en kansen om het dagelijks handelen weer mogelijk te maken. Ik adviseer binnen Fysio Donders o.a over voorzieningen en belasting/belastbaarheid om de veiligheid en zelfredzaamheid van de cliënt te vergroten. Naast deze ervaring, heb ik ook ervaring opgedaan in de kinderergotherapie en gehandicaptenzorg. Maar ook overige handelingsvragen behandel ik met veel plezier!