Podotherapie

Voeten zijn de basis van het lichaam

Mensen helpen met voetklachten en klachten die voortkomen uit het slecht functioneren van de voeten, dat doet podotherapie in Arnhem. Voeten zijn letterlijk de basis van het lichaam. Ze zijn belangrijk voor de houding en de manier van bewegen. Voetklachten kunnen uiteindelijk zelfs knie-, heup- en rugklachten veroorzaken.

Uitgebreid voetonderzoek

Bij een podotherapeut wordt uitgebreid voetonderzoek gedaan om de oorzaak van uw klachten op te sporen. Als de oorzaak bekend is, stelt de podotherapeut een behandelplan met u op. Wanneer nodig behandelt de podotherapeut wonden, hij past therapieën toe en meet podotherapeutische zolen aan. De podotherapeut adviseert ook sporters of bij specifieke voetproblemen, zoals de diabetische voet.

 

Géén verwijzing nodig

De podotherapeut op onze locatie is een onderdeel van het Podotherapie Mouchart, een centrum waar al onze deskundigen op het gebied van voeten en schoenen met elkaar samenwerken. Uw huisarts kan u doorverwijzen of u kunt zelf de voetscan aanvragen.

Wij werken samen met Podotherapie Mouchart

Zie voor meer informatie: www.podotherapie-arnhem.nl

Therapeuten


Aniek van Mourik

Podotherapeut Bsc, Kinderpodotherapeut, Echografist, Dryneedling
 Meer over Aniek van Mourik

Hoi, ik ben Aniek van Mourik en sinds 2012 werkzaam als Podotherapeut.
Eens in de 3 weken ben ik op de vrijdagochtend aanwezig op de praktijk.
Binnen mijn werk als podotherapeut richt ik mij op klachten in de voeten en klachten die hogerop worden veroorzaakt/in stand gehouden door een afwijkende voetfunctie. Het lichaam functioneert als een biomechanische keten. Daarin vind ik het een uitdaging om op zoek te gaan naar de factoren, die bijdragen aan de aanwezigheid van klachten. Binnen het team van fysiotherapie Donders, vind ik een ruime betrokkenheid en is het prettig om middels multidisciplinaire aanpak u te helpen met uw hulpvraag. Dit kan zijn op vlak van preventieve adviezen, dagelijks functioneren, werk gerichte belasting en sport.