Handtherapie

Specialisatie gericht op de hand

De hand heeft een belangrijke rol in de dagelijkse activiteiten. De hand wordt gebruikt om voorwerpen te identificeren zoals bijvoorbeeld het verschil tussen doffe en scherpe voorwerpen, het onderscheiden van warmte en kou en is daarnaast ook niet weg te denken in de communicatie.

Echter is uw hand ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u allerlei klachten ontwikkelen. Dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden.

Enkele voorbeelden van klachten:

  • Peesletsel
  • Spierletsel
  • Botbreuken in de hand, pols en/of arm
  • Artrose
  • Reuma
  • Overbelasting klachten

Ons handenteam bestaat uit een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Door middel van deze nauwe samenwerking wordt er vanuit verschillende expertises/perspectieven gewerkt.

In de behandelingen zullen wij zowel functiegericht als activiteiten gericht met u aan de slag gaan.

Uw zorg is bij ons in goede HANDEN!

 

Fysio Donders-019

Vergoeding

Hand-fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Karlijn Vos

Fysiotherapeut, Hand- en polsspecialist, Osteopaat i.o.
 Meer over Karlijn Vos

Ik ben Karlijn Vos en ik heb de studie fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Sinds 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. In 2019 ben ik afgestudeerd als handtherapeut en zie ik dus veel hand, pols en elleboogklachten. De hand is complex en wordt veel gebruikt in het dagelijks leven, wat mij uitdaagt om samen met u aan de slag te gaan om klachten op een zo effectieve, leuke en leerzaam volle manier op te lossen.
Als nieuwe uitdaging ben ik begonnen met de opleiding osteopathie.

Mathilda van der Linden

 Meer over Mathilda van der Linden

Ik ben Mathilda en werkzaam als allround fysiotherapeut bij fysio Donders.