Handtherapie

Specialisatie gericht op de hand

Uw hand kunt u op eindeloos veel manieren bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. Dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden.

De behandeling

Een hand is een kwetsbaar lichaamsdeel, hierdoor is handtherapie vaak een langdurig en intensief traject. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling is het vaak een langdurig traject. Vooral in het begin werken we optimaal samen met u, want juist in die periode kan er veel vordering op herstel geboekt worden!

Fysio Donders-019

Vergoeding

Hand-fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Mathilda Stolte

Fysiotherapeut, Handspecialist
 Meer over Mathilda Stolte

Ik ben Mathilda Stolte, afgestudeerd fysiotherapeute aan de hogeschool Thim van der Laan in Nieuwegein. Sinds 2014 ben ik met super veel plezier werkzaam bij Donders en kunt u mij ook als begeleidend fysiotherapeute vinden voor de revalidatie. Naast fysiotherapie heb ik me begin dit jaar gespecialiseerd in handtherapie, wat een relatief nieuwe specialisatie is binnen de fysiotherapie. Denk bij handtherapie aan klachten aan de pols, hand of arm. Dit kan variëren van artrose, botbreuken, peesletsels/ontstekingen, zenuwletsels en bijvoorbeeld overbelasting klachten (KANS). In mijn communicatie ben ik enthousiast en recht voor zijn raap en doe ik veel in mijn werk met een dosis humor. In mijn werk vind ik het een uitdaging om een cliënt in zijn kracht te zetten en te motiveren om zijn doelen te behalen.