Epte

Snel van je peesklachten af!

Fysio Donders biedt ook EPTE therapie aan. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten.

Wat is EPTE?

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (u kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontstekings- of overbelastingsgebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

Is EPTE pijnlijk?

Bij een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie voelt u het prikje van de naald. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een ‘zwaar’ gevoel.

De effectiviteit van EPTE

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

De voordelen van EPTE behandeling

De voordelen van Percutane Electrolyse Therapie nog even onder elkaar;

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn
  • De behandeling is niet pijnlijk

Bij welke indicaties is EPTE effectief?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Behandelindicaties zijn:

  • Schouderpees (Supra- en Infraspinatuspees) klachten
  • Kniepees (Patellapees) klachten
  • Achillespees klachten
  • Voetpijn (Fasciïtis Plantaris) of hielspoor gerelateerde klachten
  • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis) klachten

Wat kost een behandeling?

Fysio Donders wil de zorg betaalbaar houden. Daarom vindt EPTE therapie als onderdeel plaats van een fysiotherapie behandeling. Indien u niet verzekerd bent voor fysiotherapie is onze tarievenlijst van toepassing.

Wat is de ervaring?

Evidentie en wetenschappelijke onderbouwing

RCT EPTE plantar heel pain 2018

Maak nu een afspraak

Kom langs bij onze spier- peespecialisten en na een grondig onderzoek middels echo kunnen we u het beste advies geven

Therapeuten


Jurian Donders

Fysiotherapeut, Echografist, EPTE therapeut, Spier- peesspecialist
 Meer over Jurian Donders

Ik ben Jurian Donders en ben fysiotherapeut, EPTE therapeut en echografist. Echografie is een mooie toevoeging die niet veel praktijken hebben in combinatie met shockwave en EPTE. Een letterlijk kijkje in het lichaam. Daarnaast werk ik in de praktijk achter de schermen hard mee om de kwaliteit van de bedrijfsvoering zo hoog mogelijk te houden en constant te verbeteren voor onze cliënten.

Joyce de Reus

Fysiotherapeut, Echografist, Spier- pees specialist EPTE, Kniespecialist
 Meer over Joyce de Reus

Ik ben Joyce de Reus, afgestuurd fysiotherapeut aan de Hogeschool THIM van der Laan te Nieuwegein. Voor mijn studie fysiotherapie heb ik de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) succesvol afgerond. Door mijn vooropleiding vind ik het erg leuk om te werken met sport gerelateerde klachten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in spier- en peesklachten. Ik zie het als een uitdaging om samen met u de gestelde doelen te behalen!

Reageren