Cesar Mensendieck Arnhem Velp

Oefentherapie voor het bewegend lichaam

Zitten, lopen, bukken en tillen… Het zijn dagelijkse handelingen waar we de hele dag mee bezig zijn. Cesar / Mensendieck in Arnhem en Velp helpt u graag. Iedereen heeft een eigen houding en zijn manier van bewegen, die meestal uitgevoerd wordt zonder dat we er bewust bij stil staan. Echter kunnen deze gewoontes soms leiden tot klachten aan bijvoorbeeld de rug, nek of het bewegingsapparaat.

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is een actieve therapie waarmee u uiteindelijk zelfstandig invloed kunt uitoefenen op uw fysieke gezondheid. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck is de specialist op het gebied van houdings- en bewegingspatronen. De oefentherapeut bekijkt het bewegend lichaam als één geheel en analyseert hoe het lichaam beweegt. Het doel van deze therapie is het leren bewust om te gaan met het lichaam en daardoor uiteindelijk zelf klachten kunnen verhelpen, verminderen en voorkomen.

De behandeling

De oefentherapeut zal allereerst de klacht in kaart brengen middels een vragengesprek en onderzoek. Vervolgens wordt met u een individueel behandelplan opgesteld. Het behandelplan wordt per persoon op maat gemaakt, afhankelijk van het gezondheidsprobleem en doelen. Tijdens de behandelingen zal de oefentherapeut u informatie en oefeningen geven om zo uw houding en bewegingspatronen in het dagelijks leven te optimaliseren.

Verwijzing en vergoeding

Wilt u een afspraak met de oefentherapeut Cesar/Mensendieck? U kunt bij ons direct, dus zonder verwijzing, een afspraak maken voor oefentherapie. Wilt u weten of uw behandelingen vergoed worden? Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Onze oefentherapeut staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici

Therapeuten


Lucas Lous

Oefentherapeut, Cesar/Mensendieck, Bedrijvenspecialist, COVID-19 specialist
 Meer over Lucas Lous

Ik ben Oefentherapeut (Cesar) met ervaring en ambitie in de bedrijfsoefentherapie. Oefentherapie richt zich op de oorzaak van de klacht te vinden, zichtbaar te maken en aan te pakken. Sommige lichamelijke klachten hebben een diepere oorzaak gevormd door houding, manier van bewegen en gedrag. Wanneer je weet dat ''recht zitten'' een ''goede houding'' is, waarom doen we dit dan niet de hele dag? Waarom komen bepaalde klachten steeds terug? Ik geef u graag de kennis, handvaten en oefeningen om zelf te herstellen, uw hulpvraag te bereiken en toekomstige klachten te voorkomen.
Daarnaast richt ik mij op bedrijfsoefentherapie. Hierbij zijn werkplek-analyses, preventieve workshops voor (arbeidsgerelateerde lichamelijke klachten en het adviseren van optimale ergonomische aanpassingsmogelijkheden enkele taken waar ik mij als Bedrijfsoefentherapeut mee bezig houd.

Nora Peppinck

Oefentherapeut cesar/mensendieck, Zwangerfitdocent, Kinderoefentherapeut i.o.
 Meer over Nora Peppinck

Mijn naam is Nora Peppinck. Ik ben in 2018 afgestudeerd als Oefentherapeut (Cesar). Oefentherapie helpt mensen die klachten ervaren in de houding en het bewegingspatroon.
Naast de oefentherapie ben ik geschoold in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap.
Sinds september 2020 ben ik begonnen met de opleiding kinderoefentherapie Als kinderoefentherapeut werk ik met kinderen van alle leeftijden en behandel ik motorische hulpvragen zoals een ontwikkelachterstand op de grove of fijne motoriek.
Daarnaast geef ik therapie aan kinderen en tieners met betrekking tot fysieke problematieken zoals rugklachten.