Arbeidsfysiotherapie

Fysiek weer goed functioneren op het werk

Wat is Arbeidsfysiotherapie?

Fysio Donders is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde zorg in de meest brede zin van het woord. Een soort arbeidsfysiotherapie waarbij de werkgever een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van haar medewerkers.

Wat kan Fysio Donders voor u betekenen?

De landelijke trend laat zien dat de bevolking zich steeds minder verzekert voor fysiotherapie. Hierdoor kunt u in de situatie terechtkomen waarbij u niet voldoende verzekerd bent en uiteindelijk de kosten voor herstel zelf moet betalen.

Goede prestaties en de gezondheid zijn voor zowel een medewerker als een werkgever van groot belang. Onze missie is om zeer efficiënt, snel en met zo min mogelijk kosten topzorg in te zetten voor medewerkers om de gezondheid en prestaties op deze manier te bevorderen. Tevens maken wij het voor de werkgevers mogelijk om mee te betalen aan het herstel van hun medewerkers.

Fysio Donders-056

Wij zijn aangesloten bij de landelijk arbeidsnetwerk WorkWell.

Dit landelijke arbeidsnetwerk is gericht op:

  • Verlaging van het ziekteverzuim met minder kosten
  • Gebruik te maken van goede (topzorg) professionals
  • Lagen of geen kosten door gebruik te maken van de ziektekostenverzekering
  • Transparantie over financiele funding
  • Snelle aanmelding voor intake en een snelle start interventie
  • Voldoen aan de eisen binnen de wet poortwachter
  • Een persoonlijk aanspreekpunt

Deze vorm van zorg wordt geleverd bij zowel bedrijven in de omgeving van Arnhem als mede op onze praktijklocaties. Voor meer informatie: www.workwell.nl

Vergoeding

Arbeidsfysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen en bekijken of uw werkgever hier een rol in kan spelen. Uiteraard willen wij u hierin verder helpen. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Bjorn Geefhuizen

Fysiotherapeut, Medische fitness, Medical taping, Arbeidsfysiotherapeut, Knie specialist
 Meer over Bjorn Geefhuizen

Ik ben Bjorn Geefhuizen, getrouwd en trotse papa van een zoon en een dochter.
Ik beoefen verschillende sporten, waaronder in het verleden voetbal en nu hardlopen, MTB, wielrennen en snowboarden. In 2010 heb ik mijn bachelor opleiding fysiotherapie afgerond aan SAXION hogeschool te Enschede. Na het afronden van mijn opleiding is mijn interesse vooral uitgegaan naar sport specifieke aandoeningen en dan met name het kniegewricht.
Herstellen van een blessure gaat bij mij van A tot Z, van de eerste stapjes tot volledige sporthervatting.
Ik vind het belangrijk om klachten actief aan te pakken en de kans op recidiverende klachten te verkleinen door preventieve maatregelen.
In de praktijk heb ik ervaren dat ook het psychologische aspect van groot belang is tijdens revalidatie, waardoor mijn interesse is gewekt in de psychosomatische therapie.
Binnen de praktijk ben ik vooral te vinden op locatie indoor action.

Wietske Gougon

Ergo coördinator, Ergotherapeut, Specialisatie oncologie en arbeid
 Meer over Wietske Gougon

Ik ben Wietske Gougon – Kerkhof en sinds 2006 werkzaam als ergotherapeut, vanaf eind 2013 werk ik bij de gezellige praktijk Donders. Ik heb op meerdere werkplekken ervaring opgedaan en ben gespecialiseerd in de behandeling voor cliënten met chronische pijn, zitproblematiek, dwarslaesie, handproblematiek, amputatie, multitrauma en daarnaast heb ik veel kennis over hulpmiddelen en voorzieningen.
Als ergotherapeut kijk ik naar de mens als geheel, zijn lichaam en houding, de fysieke en mentale omgeving, en de handelingen en activiteiten welke verricht moeten worden. Ik probeer samen met de cliënt te komen tot een optimale balans in activiteiten, een goede houding bij het uitvoeren van die activiteiten en als activiteiten niet meer uit te voeren zijn, proberen we hier samen een oplossing voor te verzinnen.
Naast ergotherapeut werk ik bij Donders als revalidatie coördinator. Dit houdt in dat ik tijdens een intake inventariseer of cliënten in aanmerking komen voor de revalidatie. Tijdens het hele traject blijf ik aan de zijlijn betrokken om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook het contact met derden (huisarts, of andere instanties) valt onder mijn verantwoordelijkheid.
Ik hoop u in welke rol dan ook te ontmoeten binnen praktijk Donders. Ik zal altijd proberen om goed te luisteren en u naar de juiste weg te begeleiden.