Acupunctuur

Laat energie weer vrij stromen door het lichaam

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).  De TCG gaat er van uit dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Zo kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. Acupunctuur zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen van klachten. Dit gebeurt door het zetten van dunne naaldjes op specifieke punten. Doordat deze naaldjes zeer dun zijn is het prikken nauwelijks voelbaar.

Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie.

» Indicatielijst Acupunctuur

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling?

In de eerste behandeling worden uw klachten in kaart gebracht. Naast een uitgebreid gesprek geven uw pols (snelheid, regelmaat, diepte en spanning) en tong (kleur, vorm, etc.) veel informatie over uw klacht. Afhankelijk van de diagnose worden specifieke punten en puntcombinaties geprikt. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten. 
Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van de klachten en hoe lang deze al bestaan.

Fysio Donders-032

Vergoeding

Onze praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, hierdoor wordt de behandeling bij veel zorgverzekeraars vergoed in een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijze. Als u zeker wilt weten of uw acupunctuurbehandeling wordt vergoed, kunt u het best contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Zie hier en lijst vergoedingen van de zorgverzekeraar. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Ulrike Wullner

Fysiotherapeut, Acupuncturist, Oedeemtherapeut, Dryneedling
 Meer over Ulrike Wullner

Mijn naam is Ulrike Wuellner. Sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2007 ook als acupuncturist. Als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in oedeemtherapie en het behandelen van myofasciale pijnklachten met Dry Needling. Waar Dry Needling heel effectief is in het behandelen van pijn kijk je met acupunctuur verder dan de pijnklacht alleen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van onderliggende klachten als vermoeidheid, slaapproblemen, stress, of hormonale klachten. Met acupunctuur behandel je het geheel. Ik vind het een uitdaging om met zowel oosterse als westerse behandeltechnieken het maximale resultaat te behalen. Benieuwd? Ik help je hier graag bij!