Acupunctuur of Dry Needling

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hier in het westen is acupunctuur vooral bekend bij de behandeling van pijn.

Wat is het verschil tussen acupunctuur en dry Needling in de behandeling van pijnklachten?
Dry Needling kun je inzetten bij pijnklachten die worden veroorzaakt door triggerpoints. Hiervoor gebruik je een naald en met deze naald ga je de triggerpoints een voor een behandelen. Daarbij wordt een local twitch response opgewekt die soms een beetje pijnlijk kan zijn.  Een behandeling met Dry Needling werkt vaak heel effectief als triggerpoints de oorzaak van de klachten zijn. Je ziet dan snel dat de mobiliteit van de spier verbeterd en de uitstralende pijn verminderd. Als na reactie kan er dezelfde en de volgende dag een beetje spierpijn optreden.

Waarom reageren sommige mensen zo heftig op Dry Needling?
Sommige mensen vinden de behandeling met Dry Needling best heftig, of krijgen een vegetatieve reactie (klamme handen, zweten, misselijkheid) en zijn na de behandeling heel moe, uitgeput of hebben meerdere dagen last van spierpijn. Het kan zijn dat er naast de pijn sprake is van andere factoren zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, stress, emotionele klachten, angst voor naalden of onderliggende ziektes waardoor het lichaam langduriger herstel nodig heeft.

Hoe behandel je pijnklachten met acupunctuur?
Met acupunctuur heb je verschillende mogelijkheden om pijnklachten te behandelen. Zo heb je bijvoorbeeld klassieke acupunctuur, balans acupunctuur en oorpunctuur. Een triggerpoint behandelen kan onderdeel zijn van een klassieke acupunctuurbehandeling, maar daarnaast ondersteun je het lichaam met andere punten, bij stress voor meer ontspanning, bij vermoeidheid punten voor meer energie, etc. Met acupunctuur kun je naast triggerpoints of myofasciale pijn ook voor pijnvermindering zorgen bij zenuwpijn, pijn bij reuma of artrose, neuropathie fantoompijn en onbegrepen pijn.

Is een acupunctuur behandeling pijnlijk?
Acupunctuur is in vergelijking met Dry Needling geen pijnlijke behandeling. Er kunnen ook dunnere naalden worden gebruikt.

Wat kan je bereiken met/tijdens een acupunctuur behandeling?

  • Minder pijn
  • Meer beweeglijkheid
  • Algemene ontspanning

Dry Needling of Acupunctuur?
Twijfel je zelf of acupunctuur of Dry Needling beter is geschikt voor jou? Maak dan een afspraak voor een intake, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn en welke therapie voor jou het best geschikt is.

Wil je meer weten over Acupunctuur en  Dry Needling kijk dan op

https://www.acupunctuur.nl/pages/dry-needling

Therapeuten


Ulrike Wullner

Fysiotherapeut, Acupuncturist, Dry Needling, Specialist in myofasciale klachten, Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten
 Meer over Ulrike Wullner

Mijn naam is Ulrike Wuellner. Sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2007 ook als acupuncturist. Als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van myofasciale pijnklachten met Dry Needling. Waar Dry Needling heel effectief is in het behandelen van pijn kijk je met acupunctuur verder dan de pijnklacht alleen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van onderliggende klachten als vermoeidheid, slaapproblemen, stress, of hormonale klachten. Met acupunctuur behandel je het geheel. Ik vind het een uitdaging om met zowel oosterse als westerse behandeltechnieken het maximale resultaat te behalen. Benieuwd? Ik help je graag!

Thijs Steffen

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, Schouderspecialist, Rug- nekspecialist, Dry needling
 Meer over Thijs Steffen

Ik ben fysiotherapeut en professional master manuele therapie. Mijn vooropleiding was het CIOS en daarnaast heb ik jaren op topniveau gesport en de verzorging gedaan. Mijn ervaring / deskundigheid ligt vooral op het gebied van de rug- en nekklachten en mensen met klachten van de onderste ledematen (heup, knie, enkel/voet). Naast manuele therapie maak ik gebruik van dry needling en de oefenzaal om u zo optimaal mogelijk te laten herstellen. Voor mij staat uw hulpvraag centraal; voor de één is dat het lopen van een marathon en voor de ander het zelfstandig strikken van de schoenveters. Of het nou topsport betreft of het uitvoeren van de ‘normale’ dagelijkse activiteiten. Ik ga graag samen met u aan de slag.

Mathilda van der Linden

Fysiotherapeut, Dry needling , Shockwave, Crafta therapeut , Hand- en polsspecialist
 Meer over Mathilda van der Linden

Mijn naam is Mathilda van der Linden-Stolte, afgestudeerd fysiotherapeut aan de hogeschool Thim van der Laan te Nieuwegein. Sinds 2014 ben ik met veel plezier werkzaam bij Fysio Donders. Na mijn studie ben ik mij tijdens mijn praktijkjaren als fysiotherapeute gaan specialiseren in dry needling- en shockwavetherapie, welke ik in mijn behandelingen gebruik voor spier- en peesklachten (denk aan spierknopen en bijvoorbeeld hielspoorklachten) en sinds 2017 ben ik tevens afgestudeerd als hand- en polsspecialist.
In begin 2022 heb ik met succes de basis opleiding voor CRAFTA therapie afgerond. CRAFTA therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, gericht op het behandelen van klachten in de hoofd-, nek- en kaakregio (bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, spanningsklachten in het gezicht, pijnklachten kaakgewricht).
Mijn gedrevenheid tot het leren van nieuwe specialisaties komt voort uit het gevoel om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden met uw klachten in een professionele en ontspannen sfeer.

Hielkje de Jong

Fysiotherapeut, Dry needling , Schouderspecialist, Sportspecialist
 Meer over Hielkje de Jong

Mijn naam is Hielkje de Jong en sinds oktober 2020 werkzaam bij Fysio Donders. Na mijn opleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen heb ik als fysiotherapeut ervaring opgebouwd in binnen-en buitenland. Hierdoor is ook de affiniteit ontstaan om met mensen van verschillende culturen en achtergronden samen te werken. Geen blessure, klacht of persoon is gelijk en daarom probeer ik samen met u, aan de hand van het meest recent wetenschappelijke onderzoek, de doelen vast te stellen. Mijn interessegebied ligt bij de actieve mens; van wandelaar tot topsporter. Hierbij maak ik gebruik van mijn ervaring als fysiotherapeut, maar ook zelf als sporter. Met mijn specialisatie in dry needling en enthousiasme probeer ik samen met u de gestelde doelen te behalen.

Bert Donders

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut , Rug- nekspecialist, Dryneedling
 Meer over Bert Donders

Ik ben sinds 1980 werkzaam als fysiotherapeut en ben praktijkeigenaar van deze praktijk. Na 1 jaar werkzaam te zijn geweest in Zwitserland, ben ik deze praktijk begonnen in 1981. In 1991 ben ik afgestudeerd als manueeltherapeut aan de SOMT in Amersfoort. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd in triggerpoint en dry-needling therapie. Deze combinatie is voor mij de 'gouden driehoek' om mensen effectief beter te krijgen, door zowel gewrichten als spieren te behandelen. Iedere patiënt is voor mij een uitdaging! U bent van harte welkom bij mij of een van mijn collega's.

Ali Nedjati

Fysiotherapeut, Dry Needling, COVID-19 specialist, Echografist
 Meer over Ali Nedjati

Mijn naam is Ali Nedjati en sinds februari 2021 werkzaam bij Fysio Donders. Na mijn opleiding aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen heb ik als fysiotherapeut ervaring opgebouwd in de revalidatiesetting en eerstelijnssetting. Hierdoor is ook de affiniteit ontstaan om met mensen van verschillende klachten samen te werken. Geen blessure, klacht of persoon is gelijk en daarom probeer ik samen met u, aan de hand van het meest recent wetenschappelijke onderzoek, de doelen vast te stellen. Met mijn specialisatie in dry needling, COVID en enthousiasme probeer ik samen met u de gestelde doelen te behalen. Daarnaast ligt mijn interesse in de revalidatie casuïstiek en behandel ik alle algemene lichamelijke klachten.