RevaZorg Arnhem stopt

RevaZorg Arnhem heeft de samenwerking opgezegd met Fysio Donders. RevaZorg Arnhem heeft besloten haar revalidatie activiteiten te beëindigen. RevaZorg Arnhem heeft geprobeerd om binnen het huidige zorglandschap een passend product te leveren voor patiënten met chronische pijn Echter gaat de verandering niet gelijkmatig op met de financieringsmogelijkheden. De transitie die hiervoor nodig is kost meer tijd dan voorzien.
 
Fysio Donders daarentegen gaat met de opgebouwde expertise gewoon verder. De patiënten ontvangen in de eerste lijn de zorg die zij nodig hebben zoals ze gewend zijn van Fysio Donders. De groep patiënten met chronische pijn kunnen gedeeltelijk in de eerste lijn gezien worden, echter een aantal belangrijke behandelaren worden niet vergoed vanuit de eerste lijn.
 
De afgelopen tijd is Fysio Donders met een belangrijk aantal partijen in gesprek geweest om te kijken of Fysio Donders nog meer kan bijdragen aan een chronische pijn patiënt dan alleen fysiotherapie. Helaas maken wet en regelgeving met bepaalde belangen van andere organisaties die momenteel onmogelijk. Gesprekken zijn dan ook helaas op niets uitgelopen. Er is daarnaast immers geen betaaltitel van de NZa voor 1,5 lijns zorg voor chronische pijn patiënten. De transitie van de 2e lijn naar de 1e lijn is een feit. Chronische pijn kan daardoor alleen nog voor ons naar de fysiotherapie worden verwezen worden.
Geplaatst op: 16-05-2019

Reageren