Osteopathie

De kracht van verbinding

Ben jij die hardloper met een terugkerende runners knee? Die danser die na het zwikken van de enkel last blijft houden? Of ben jij klaar met die eeuwige muisarm van het computeren? Wellicht dat osteopathie jou verder kan helpen!

Osteo..wat? Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het lichaam als geheel. Hierbij worden verbanden gelegd die niet altijd even voor de hand liggend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin kaakklachten ontstaan als gevolg van een buikoperatie of het feit dat de schouder van een werper tot 34% harder moet werken als gevolg van een spierzwakte in de heup.

Hoe gaat een osteopaat te werk?

De vraag die een osteopaat zichzelf stelt is: “Hoe stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van het lichaam?”. Het doel is om te werken vanuit de eigen kracht van het lichaam. Met een gestructureerd onderzoek gaat de osteopaat op zoek of er een verstoring is van de bewegelijkheid van weefsel in het lichaam. De osteopaat zal drie systemen beoordelen:

  • de schedel – wervelkolom – heiligbeen (Craniosacraal systeem);
  • de glijvlakken van organen (Visceraal systeem);
  • botten – spieren – gewrichten (Musculoskeletaal systeem).

Binnen deze systemen sta jij centraal. Gebeurtenissen in jouw leven, zowel in het verleden als het heden, hebben impact op jou en jouw lichaam. Hierbij kan je onder andere denken aan sportblessures, ongelukken, operaties, ontstekingen, maar ook aan een burn-out, overspannenheid en hormonale problemen.

Of je nu deze klachten gehad hebt en wil voorkomen, of deze momenteel ondervindt, de osteopaat zal samen met jou op zoek gaan om voor het lichaam de meest optimale situatie te creëren. Daarbij werkt de osteopaat vaak samen met meerdere disciplines.

Wil jij preventief zorgdragen voor jouw lichaam of heb je klachten? Neem dan contact met ons op.

Indicaties osteopathie

Twijfel je nog of de osteopaat iets voor jou kan betekenen? Naast preventieve gezondheidszorg zijn veelvoorkomende klachten waarvoor een osteopaat wordt bezocht:

  • verteringsklachten (prikkelbare darm, ziekte van Crohn, maagzuur, blaasproblematiek);
  • systeemklachten (burn-out, chronische vermoeidheid, auto-immuunziekte, hormonale disregulatie);
  • lichamelijke klachten (hoofdpijn, slijmbeursontsteking, peesontsteking, whiplash);
  • onverklaarbare klachten en recidiverende klachten.

Ook bij klachten met een pathologie/ziekte kan een osteopaat beoordelen of hij van toegevoegde waarde kan zijn. Heb je een specifieke vraag voor de osteopaat? Neem dan contact met ons op.

Email: bram@fysiodonders.nl

Vergoedingen en tarieven

Onze praktijk is aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit houdt in dat de osteopaat geregistreerd is en de D.O. – MRO merktitel heeft. Concreet houdt dit in dat de behandelingen vergoed kunnen worden. Dit is afhankelijk van het afgesloten pakket bij de zorgverzekeraar. Meer informatie hierover kan je vinden op deze site of neem contact op met jouw zorgverzekeraar.

Het tarief voor osteopathie is per consult.
Intake/consult: €87,50.

Therapeuten


Bram Berger

Osteopaat MSc., Fysiotherapeut
 Meer over Bram Berger

Ik ben Bram Berger en heb aan de Hogeschool van Amsterdam de studie fysiotherapie (Bachelor of Science) afgerond. Als zorgprofessional sta ik voor kwaliteit en een wetenschappelijk onderbouwde behandeling met als doel een optimale revalidatie. Hierbij staat samenwerking en open communicatie met u centraal. De revalidatie zal u handvatten geven om de klacht onder controle te krijgen en deze zelfstandig aan te kunnen pakken. Gedurende de studie heb ik mij verdiept in rugklachten, sportgerelateerde klachten en psychosomatiek (relatie tussen geest en lichaam). In 2016 ben ik begonnen met de opleiding osteopathie (Master of Science) en heb deze in 2020 met succes afgerond. Wilt u samen met mij op zoek naar een duurzame oplossing? Ik kijk uit naar onze samenwerking!