Osteopathie

De kracht van verbinding

Ben jij die hardloper met een terugkerende runners knee? Die danser die na het zwikken van de enkel last blijft houden? Of ben jij klaar met die eeuwige muisarm van het computeren? Wellicht dat osteopathie in Arnhem jou verder kan helpen!

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het lichaam als geheel. Hierbij worden verbanden gelegd die niet altijd even voor de hand liggend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin kaakklachten ontstaan als gevolg van een buikoperatie of het feit dat de schouder van een werper tot 34% harder moet werken als gevolg van een spierzwakte in de heup.

Hoe gaat een osteopaat te werk?

De vraag die een osteopaat zichzelf stelt is: “Hoe stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van het lichaam?”. Het doel is om te werken vanuit de eigen kracht van het lichaam. Met een gestructureerd onderzoek gaat de osteopaat op zoek of er een verstoring is van de bewegelijkheid van weefsel in het lichaam. De osteopaat zal drie systemen beoordelen:

  • de schedel – wervelkolom – heiligbeen (Craniosacraal systeem);
  • de glijvlakken van organen (Visceraal systeem);
  • botten – spieren – gewrichten (Musculoskeletaal systeem).

Binnen deze systemen sta jij centraal. Gebeurtenissen in jouw leven, zowel in het verleden als het heden, hebben impact op jou en jouw lichaam. Hierbij kan je onder andere denken aan sportblessures, ongelukken, operaties, ontstekingen, maar ook aan een burn-out, overspannenheid en hormonale problemen.

Of je nu deze klachten gehad hebt en wil voorkomen, of deze momenteel ondervindt, de osteopaat zal samen met jou op zoek gaan om voor het lichaam de meest optimale situatie te creëren. Daarbij werkt de osteopaat vaak samen met meerdere disciplines.

Wil jij preventief zorgdragen voor jouw lichaam of heb je klachten? Neem dan contact met ons op.

osteopathie arnhem

Indicaties osteopathie

Twijfel je nog of de osteopaat iets voor jou kan betekenen? Naast preventieve gezondheidszorg zijn veelvoorkomende klachten waarvoor een osteopaat wordt bezocht:

  • verteringsklachten (prikkelbare darm, ziekte van Crohn, maagzuur, blaasproblematiek);
  • systeemklachten (burn-out, chronische vermoeidheid, auto-immuunziekte, hormonale disregulatie);
  • lichamelijke klachten (hoofdpijn, slijmbeursontsteking, peesontsteking, whiplash);
  • onverklaarbare klachten en recidiverende klachten.

Ook bij klachten met een pathologie/ziekte kan een osteopaat beoordelen of hij van toegevoegde waarde kan zijn. Heb je een specifieke vraag voor de osteopaat? Neem dan contact met ons op.

Vergoedingen en tarieven

Onze praktijk is aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit houdt in dat de osteopaat geregistreerd is en de D.O. – MRO merktitel heeft. Concreet houdt dit in dat de behandelingen vergoed kunnen worden. Dit is afhankelijk van het afgesloten pakket voor alternatieve geneeswijze bij de zorgverzekeraar.

Therapeuten


Karlijn Vos

Fysiotherapeut, Osteopaat , Dry Needling
 Meer over Karlijn Vos

Ik ben Karlijn Vos en ik heb de studie fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Sinds 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. In 2019 ben ik afgestudeerd als handtherapeut en zie ik dus veel hand, pols en elleboogklachten. De hand is complex en wordt veel gebruikt in het dagelijks leven, wat mij uitdaagt om samen met u aan de slag te gaan om klachten op een zo effectieve, leuke en leerzaam volle manier op te lossen.
Als nieuwe uitdaging ben ik begonnen met de opleiding osteopathie.