Hand Pols pijn

Pijn aan de hand of pols

Omdat we onze handen veel gebruiken, treedt daar vaak letsel op. De hand kan beschadigd raken als gevolg van een ongeluk, herhaalde bewegingen of slijtage die met de leeftijd komt.

Hoe zien de hand en de pols eruit?hand en pols pijn arnhem

De pols bestaat uit de uiteinden van de ellepijp en het spaakbeen, en de
handwortelbeentjes. Alle spieren van de onderarm komen in de pols samen om zo de zeer precieze en gecontroleerde beweging van de pols en de hand mogelijk te maken. De hand bestaat uit negentien botten en de spieren, pezen en banden daartussen. Ook lopen er langs de pols zenuwen naar de hand, om daar onder andere voor het fijne gevoel van de vingertoppen te kunnen zorgen.

Aandoeningen

Hand artrose (slijtage in de hand)
Reuma
Roeierspols (ontsteking in de onderarm)
Scaphoid fractuur (botbreuk in de hand)
TFCC letsel (klacht aan de pinkzijde)
Ziekte van De Quervain (klacht aan de duimzijde)

Loop er niet te lang mee door!

Weet u niet goed wat u heeft? Doe hier de gratis fysiotherapie check

Weten wat wij allemaal van soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht

Of maak een afspraak!

Therapeuten


Mathilda Stolte

Fysiotherapeut, Handspecialist
 Meer over Mathilda Stolte

Ik ben Mathilda Stolte, afgestudeerd fysiotherapeute aan de hogeschool Thim van der Laan in Nieuwegein. Sinds 2014 ben ik met super veel plezier werkzaam bij Donders en kunt u mij ook als begeleidend fysiotherapeute vinden voor de revalidatie. Naast fysiotherapie heb ik me begin dit jaar gespecialiseerd in handtherapie, wat een relatief nieuwe specialisatie is binnen de fysiotherapie. Denk bij handtherapie aan klachten aan de pols, hand of arm. Dit kan variëren van artrose, botbreuken, peesletsels/ontstekingen, zenuwletsels en bijvoorbeeld overbelasting klachten (KANS). In mijn communicatie ben ik enthousiast en recht voor zijn raap en doe ik veel in mijn werk met een dosis humor. In mijn werk vind ik het een uitdaging om een cliënt in zijn kracht te zetten en te motiveren om zijn doelen te behalen.