Hand Pols pijn

Pijn aan de hand of pols

Omdat we onze handen veel gebruiken, treedt daar vaak letsel op. De hand kan beschadigd raken als gevolg van een ongeluk, herhaalde bewegingen of slijtage die met de leeftijd komt.

Hoe zien de hand en de pols eruit?hand en pols pijn arnhem

De pols bestaat uit de uiteinden van de ellepijp en het spaakbeen, en de
handwortelbeentjes. Alle spieren van de onderarm komen in de pols samen om zo de zeer precieze en gecontroleerde beweging van de pols en de hand mogelijk te maken. De hand bestaat uit negentien botten en de spieren, pezen en banden daartussen. Ook lopen er langs de pols zenuwen naar de hand, om daar onder andere voor het fijne gevoel van de vingertoppen te kunnen zorgen.

Aandoeningen

Hand artrose (slijtage in de hand)
Reuma
Roeierspols (ontsteking in de onderarm)
Scaphoid fractuur (botbreuk in de hand)
TFCC letsel (klacht aan de pinkzijde)
Ziekte van De Quervain (klacht aan de duimzijde)

Loop er niet te lang mee door!

Weet u niet goed wat u heeft? Doe hier de gratis fysiotherapie check

Weten wat wij allemaal van soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht

Of maak een afspraak!

Therapeuten


Yvonne Janssen

Ergotherapeut, gericht op ouderen
 Meer over Yvonne Janssen

Mijn naam is Yvonne Janssen. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en sinds 2018 werkzaam als ergotherapeut binnen Ergo Donders en RevaZorg. Ergotherapie houdt zich met name bezig met de belasting en belastbaarheid van de dagelijkse activiteiten. Energieverdeling en planning hebben hierin een belangrijke rol. Daarnaast ben ik bezig met scootmobiel-/fietstrainingen en doe ik huisbezoeken om de veiligheid in huis te waarborgen. Ik ben geschoold in chronische pijn en vermoeidheid en strategietraining bij Niet Aangeboren Hersenletsel. Bij mij geldt 'Stilstaan bij het handelen is vooruitgang'.