Elleboog pijn

Pijn aan de elleboog

De elleboog wordt vaak gebruikt om te dragen en de hand te sturen. Hiervoor moet de elleboog zowel stabiel als beweeglijk zijn. De elleboog kan geblesseerd, instabiel of stijf raken als gevolg van slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk. Hierdoor kan elleboog pijn ontstaan.

Anatomie van de elleboogelleboog pijn arnhem

De elleboog bestaat uit drie botten en spieren, pezen en de banden daartussen.
De drie botten zijn de radius en de ellepijp, die samen de onderarm vormen en
het opperarmbeen (de humerus).

Aandoeningen

Bursitis olecrani (slijmbeursontsteking)
Corpus liberum (loszittend deel in het gewricht)
Golfarm (pijn aan de binnenkant van de elleboog)
Kneuzing 
Tennisarm (pijn aan de buitenkant van de elleboog)

Loop er niet te lang mee door!

Weet u niet goed wat u heeft? Doe hier de gratis fysiotherapie check

Weten wat wij allemaal van soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht

Of maak een afspraak!

Therapeuten


Jurian Donders

Fysiotherapeut, Echografist, EPTE therapeut, Spier- peesspecialist
 Meer over Jurian Donders

Ik ben Jurian Donders en ben fysiotherapeut, EPTE therapeut en echografist. Echografie is een mooie toevoeging die niet veel praktijken hebben in combinatie met shockwave en EPTE. Een letterlijk kijkje in het lichaam. Daarnaast werk ik in de praktijk achter de schermen hard mee om de kwaliteit van de bedrijfsvoering zo hoog mogelijk te houden en constant te verbeteren voor onze cliënten.

Sanne Steffek

Fysiotherapeut, Shockwavetherapeut, Neurologie, Dry Needling, Echografie
 Meer over Sanne Steffek

Ik ben Sanne Steffek en sinds 2014 werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Donders. Ik ben gespecialiseerd in shockwave therapie, dit kan gebruikt worden bij aandoeningen van pezen in de ellebogen, schouders, knieën en enkels zoals bijvoorbeeld hielspoor.
Tijdens mij studie heb ik gemerkt dat mijn interesse ook ligt bij het neurologische aspect binnen de fysiotherapie. Ik vind het een uitdaging om complexe aandoeningen zoals o.a. CVA, Parkinson, MS, traumatisch hersenletsel en ME te behandelen. Om te weten wat de beste behandelmogelijkheden zijn kan er sprake zijn van een multidisciplinaire samenwerking. Dit is hier allemaal mogelijk.
Het geeft mij veel voldoening om mensen met een neurologische aandoening verder te helpen in de maatschappij. In de toekomst wil ik mijzelf dan ook verder gaan specialiseren binnen de neurorevalidatie, zodat ik in staat blijf om uw doelen te bereiken!

Joyce de Reus

Fysiotherapeut, Echografist, Spier- pees specialist EPTE, Kniespecialist
 Meer over Joyce de Reus

Ik ben Joyce de Reus, afgestuurd fysiotherapeut aan de Hogeschool THIM van der Laan te Nieuwegein. Voor mijn studie fysiotherapie heb ik de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) succesvol afgerond. Door mijn vooropleiding vind ik het erg leuk om te werken met sport gerelateerde klachten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in spier- en peesklachten. Ik zie het als een uitdaging om samen met u de gestelde doelen te behalen!