Wat weten we over knieklachten?

 

 

Dit zijn de meest voorkomende knieklachten!  
Verschillende soorten knieklachten kunnen bij iedereen voorkomen. De klachten ontstaan vaak na een val of als gevolg van overbelasting. In deze blog geven we je daarom korte informatie over diverse knieklachten. 

Hieronder beschrijven we de meest voorkomende klachten: 

Meniscusklachten 
Klachten aan de meniscus kunnen variëren van een geïrriteerd, gekneusde of gescheurde meniscus. Deze knieklacht komt met name voor bij sporten waar je veel springt en draait zoals voetbal, hockey, tennis et cetera. Vaak ontstaat de klacht tijdens een verdraaiing en ontstaat er zwelling en pijn. 

Artrose in de knie 
Artrose klachten zien we vaak ontstaan op oudere leeftijd, maar kan ook ontstaan bij jongere mensen als gevolg van een operatie of zeer belastende activiteiten. Hierbij slijt het kraakbeen in het kniegewricht waardoor pijn en stijfheid ontstaat. Uiteindelijk kan dit leiden tot minder beweeglijkheid en het dagelijks leven sterk beïnvloeden.  

Scheur van de kruisband 
Het scheuren van de voorste kruisband is een heftigere knieklacht met een lang herstel. De klacht ontstaat vaak tijdens een forse verdraaiing van de knie. Wanneer je iets hoort of voelt knappen en er zwelling ontstaat, is er grote kans op een scheur. 

Jumpers knee 
Jumpers knee is een overbelasting van de kniepees net onder de knieschijf. Deze overbelasting ontstaat vaak bij sporten waarbij er gesprongen moet worden of bij momenten waarop de belasting op het lichaam snel is verhoogd.  

Andere knieklachten die ook vaak voorkomen zijn patellofemorale klachten en lopers knie klachten. 

Alle benoemde knieklachten zijn goed te behandelen. Een goede behandelmethode en plan van aanpak is daarbij een vereiste en geeft vaak mooie resultaten! Onze kniespecialisten helpen je graag! Wil je meer informatie over jouw knieklacht? Kom dan gerust eens langs tijdens een van onze GRATIS inloopspreekuren of plan direct een afspraak. 

Knie pijn

Geplaatst op: 22-01-2020

Reageren