Schouderklachten? Hoe ga je ermee om?

Schouderklachten, ruim 1 op de 5 Nederlanders lijkt er op dit moment mee te kampen. Schouderklachten kunnen erg divers zijn en voor veel belemmeringen zorgen in het dagelijks leven. Echter zijn de meeste schouderklachten vaak goed te behandelen! 

Heb je last van schouderklachten dan is het erg belangrijk dat je de schouder blijft gebruiken. Bij voorkeur zoveel mogelijk pijnvrij of tot een pijnscore van 4 op een schaal van 0-10, waarbij 0 helemaal geen pijn is en 10 extreme pijn. Vermijd zware belasting en bewegingen waarvan de pijnscore oploopt tussen de 5 en de 10. Dit is simpelweg nog te belastend voor het weefsel 

Blijven de klachten aanhouden dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Aan de hand van een lichamelijk onderzoek wordt er in kaart gebracht waar de oorzaak van de schouderklachten zit. Afhankelijk daarvan zijn er verschillende behandelmogelijkheden mogelijk.  

Dryneedling: Het wegnemen van triggerpoints rondom te schouder spieren 

Mobilisaties: Het mobiliseren van het gewricht, waardoor er meer ruimte ontstaat en de normale beweeglijkheid van de schouder kan toenemen.  

Training: Het sterker maken van specifieke spieren rondom de schouder en het schouderblad, waardoor er meer stabiliteit gegenereerd wordt en de vervelende klachten verdwijnen.  

Afhankelijk van de klacht kun je samen met de therapeut kijken welke behandeling de grootste meerwaarde voor jou schouderklacht heeft. Het doel van de behandeling is om de oorzaak aan te pakken en te werken naar een lange termijn resultaat.  

Blijf niet te lang lopen met schouderklachten, maar laat je adviseren en helpen door een van onze schouderspecialisten. Wij streven ernaar iedereen klachtenvrij te krijgen! 

 

 

Schouder pijn

 

Geplaatst op: 19-11-2019

Reageren