Chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten? Verbeter je evenwicht tussen belasting en belastbaarheid

Iedereen ‘rent’ zichzelf wel eens voorbij en raakt overbelast. Als gezond persoon hoeft dit geen probleem te zijn. Bij personen met pijn -of vermoeidheidsproblemen is dit echter een ander geval. Door ziekte kan het evenwicht tussen rust en activiteiten verstoord raken. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan wat de klachten mogelijk erger maakt. Het uitvoeren van algehele dagelijkse activiteiten of verder gewenste activiteiten kan alleen maar moeilijker worden. Dat is enorm vervelend! Gelukkig kan ergotherapie je een goede ondersteuning bieden. 

Om goed te functioneren is het belangrijk dat er opnieuw evenwicht wordt gevonden tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam. De centrale vraag is dan ook als volgt: Hoe kan ik op een goede manier met mijn energie omgaan, zodat ik de dingen kan doen die ik wil en moet doen?  

Voor het verkrijgen van een ‘’nieuw evenwicht’’, is het van belang dat de activiteiten die je dagelijks doet zijn afgestemd op de mogelijkheden. Het maken van een dagindeling kan hier onder andere bij helpen. Zo ga je kijken welke activiteiten je op een dag zou willen doen, welke taken je op een dag ‘’moet’’ doen en wat je op een dag aan kan.  Aan de hand van deze analyse wordt er een plan gemaakt voor het opnieuw terugvinden van het ‘’evenwicht’’ in het dagelijks leven, waardoor je ondanks de klachten, toch prettiger kunt leven! 

Bij chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten staat onze ergotherapeut Yvonne graag voor je klaar.  Yvonne streeft met je naar: 

-Een prettig, haalbaar dagschema waar je tevreden mee bent.  

-Beter functioneren als ouder, partner, vriend en werknemer.  

-Beter inzicht in je eigen mogelijkheden en beperkingen. 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, contact ons of klik op onderstaande link.

 

 

Ergotherapie Arnhem Velp

Geplaatst op: 26-11-2019

Reageren