Kinderfysiotherapie

Het kleine werk met groot resultaat

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen unieke wijze. Daarnaast horen bij iedere leeftijd bepaalde motorische vaardigheden. Wanneer er iets mis is met de motoriek door een vertraagde motorische ontwikkeling, een aangeboren afwijking of een andere oorzaak, kunt u bij ons terecht.

De behandeling

Wij werken samen met van Laatum en Poos die geregistreerde kinderfysiotherapeuten hebben die gespecialiseerd zijn in het bewegend functioneren van kinderen en jeugd tussen 0 en 16 jaar. Het doel van behandeling zal dan ook altijd zijn het kind beter te laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving.

De behandeling bestaat uit een kinderfysiotherapeutisch onderzoek, een analyse van onze bevindingen en het opstellen van een behandelplan. In sommige gevallen is alleen een advies al voldoende.

Bij kinderen tot 2 jaar vindt de behandeling bij voorkeur aan huis plaats en zal voor een deel uit hantering- en houdingadviezen bestaan.

Vergoeding

Kinderfysiotherapie valt onder de basisverzekering voor kinderen onder de 18 jaar en is dan ook voor 18 behandelingen vergoed. Bekijk hier het overzicht van vergoedingen voor uw verzekering. Voor specifieke vragen verwijzen wij u graag door naar uw eigen verzekeraar. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.