Fysiotherapie in het water

Bewegen zonder zwaartekracht

Soms is bewegen tegen de zwaartekracht in al te zwaar of niet mogelijk. Water maakt alles lichter, maar biedt weer meer weerstand dan lucht, een perfecte manier om te trainen. De toepassing van hydrotherapie (bewegen in water) is een prima aanvulling om verschillende aandoeningen te behandelen. Denk aan bijvoorbeeld aan fors overgewicht, ernstige reumatische klachten zoals fibromyalgie.

In samenwerking met de fysiotherapeuten van Laatum en Poos kunnen we op bepaalde tijden in beslotenheid gebruik maken van het schitterende zwembad. Het zwembad heeft een diepte 1.40 meter en heeft een temperatuur van 33.5° wat het ideaal maakt om aangenaam te trainen.

Zoals gebruikelijk bij fysiotherapie vindt er een intake plaats. Het bewegen in water is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. U wordt begeleid door één van onze fysiotherapeuten.

zwembad fysiotherie 35 graden

Tijdens de intake bespreken we in hoeverre het onderdeel hydrotherapie past binnen:

  • Uw gezondheid
  • Uw verwachtingen en doelen
  • Uw klachten
  • Herstelmogelijkheden

Bewegen in het water in groepsverband

Wilt u ook blijven trainen in het water na uw fysiotherapeutische behandeling? Bij voldoende deelname starten wij, onder begeleiding van een fysiotherapeut, het bewegen in water in groepsverband als onderdeel van uw life-style programma. Indien u geen indicatie meer heeft of de zorgverzekeraar de kosten niet (langer) vergoed, kunt u tegen betaling meedoen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Vergoeding

Fysiotherapie in het water valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.