Fysio fitheidsscan

Binnen een half uur advies op maat!

De fysio fitheidscan is een hulpmiddel om u te adviseren en te begeleiden bij het weer gaan bewegen voor een goede gezondheid en fitheid. Deze scan is ontwikkeld door het KNGF.

Wat houdt een fysio fitheidsscan in?

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. korte vragenlijst
  2. conditie
  3. kracht (naar keuze)
  4. lenigheid (naar keuze)
  5. coördinatie (naar keuze)
  6. huidplooimeting
  7. uitslag

Voorafgaand aan uw scan ontvangt u een korte vragenlijst. De fysiotherapeut neemt tijdens uw scan de vragen en antwoorden met u door en wordt u geïnformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens kunt u zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt uw conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen worden er een aantal andere testen bij u afgenomen. Zo krijgen wij inzicht in de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw coördinatie.

Na afloop van de testen bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig toe te passen zijn.

Klik hier voor meer informatie over de fysiofitheidscan.

_MG_6712

Vergoeding

Het is gratis als u verzekerd bent bij Menzis met een aanvullend pakket.
De fysio fitheidsscan kost anders eenmalig 45 euro. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

 

Therapeuten


Bram Berger

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o.
 Meer over Bram Berger

Ik ben Bram Berger en heb aan de Hogeschool van Amsterdam de studie fysiotherapie (Bachelor of Science) afgerond. Als zorgprofessional sta ik voor kwaliteit en een wetenschappelijk onderbouwde behandeling met als doel een optimale revalidatie. Hierbij staat samenwerking en open communicatie met u centraal. De revalidatie zal u handvatten geven om de klacht onder controle te krijgen en deze zelfstandig aan te kunnen pakken. Gedurende de studie heb ik mij verdiept in rugklachten, sporters en psychosomatiek (relatie tussen geest en lichaam). In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot Osteopaat. Wilt u samen met mij op zoek naar een duurzame oplossing? Ik zie onze samenwerking graag tegemoet!