Ergotherapie

Hetzelfde doen op een andere manier

Wanneer u moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen, is het goed om te weten dat u terecht kunt bij een ergotherapeut. Onze ergotherapeut kan u met advies en training begeleiden om op een andere manier hetzelfde te blijven doen. Ons doel is om u uw zelfstandigheid te laten behouden.

Wat is ergotherapie?

Vaak staat u niet stil bij activiteiten die u vaak herhaalt. Het is zo gewoon; aankleden, ergens naartoe gaan, tuinieren, eten, werken, sporten en boodschappen doen.
Als u klachten krijgt door bijvoorbeeld reuma, een beroerte, rugpijn, een trauma of een ontwikkelingsachterstand, dan kunnen de alledaagse handelingen een uitdaging worden of zelfs niet (meer) uitvoerbaar.

Wat kan een ergotherapeut voor mij betekenen?

De ergotherapeut zoekt samen met u naar praktische oplossingen, zodat deze dagelijkse handelingen weer mogelijk zijn. Ook kan de ergotherapeut u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en ondersteuning bieden bij de aanvraagprocedure van deze hulpmiddelen.

_MG_6290

Verwijzing en vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Uw eigen risico is hierbij van toepassing. Sommige verzekeraars vergoeden extra uren ergotherapie in de aanvullende verzekering.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om zonder verwijzing naar de ergotherapeut te gaan, zie hiervoor uw polisvoorwaarden. Voor behandeling aan huis is altijd een verwijzing nodig.
Op deze site vindt u een overzicht van vergoedingen voor ergotherapie. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Wietske Gougon

Ergo coördinator, Ergotherapeut, Specialisatie oncologie en arbeid
 Meer over Wietske Gougon

Ik ben Wietske Gougon – Kerkhof en sinds 2006 werkzaam als ergotherapeut, vanaf eind 2013 werk ik bij de gezellige praktijk Donders. Ik heb op meerdere werkplekken ervaring opgedaan en ben gespecialiseerd in de behandeling voor cliënten met chronische pijn, zitproblematiek, dwarslaesie, handproblematiek, amputatie, multitrauma en daarnaast heb ik veel kennis over hulpmiddelen en voorzieningen.
Als ergotherapeut kijk ik naar de mens als geheel, zijn lichaam en houding, de fysieke en mentale omgeving, en de handelingen en activiteiten welke verricht moeten worden. Ik probeer samen met de cliënt te komen tot een optimale balans in activiteiten, een goede houding bij het uitvoeren van die activiteiten en als activiteiten niet meer uit te voeren zijn, proberen we hier samen een oplossing voor te verzinnen.
Naast ergotherapeut werk ik bij Donders als revalidatie coördinator. Dit houdt in dat ik tijdens een intake inventariseer of cliënten in aanmerking komen voor de revalidatie. Tijdens het hele traject blijf ik aan de zijlijn betrokken om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook het contact met derden (huisarts, of andere instanties) valt onder mijn verantwoordelijkheid.
Ik hoop u in welke rol dan ook te ontmoeten binnen praktijk Donders. Ik zal altijd proberen om goed te luisteren en u naar de juiste weg te begeleiden.