Ergotherapie Arnhem Velp

Hetzelfde doen op een andere manier

Wanneer u moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen, is het goed om te weten dat u terecht kunt bij een ergotherapeut. Onze ergotherapeut kan u met advies en training begeleiden om op een andere manier hetzelfde te blijven doen. Ons doel is om u uw zelfstandigheid te laten behouden.

Wat is ergotherapie?

Vaak staat u niet stil bij activiteiten die u vaak herhaalt. Het is zo gewoon; aankleden, ergens naartoe gaan, tuinieren, eten, werken, sporten en boodschappen doen.
Als u klachten krijgt door bijvoorbeeld reuma, een beroerte, rugpijn, een trauma of een ontwikkelingsachterstand, dan kunnen de alledaagse handelingen een uitdaging worden of zelfs niet (meer) uitvoerbaar.

Wat kan een ergotherapeut voor mij betekenen?

De ergotherapeut zoekt samen met u naar praktische oplossingen, zodat deze dagelijkse handelingen weer mogelijk zijn. Ook kan de ergotherapeut u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en ondersteuning bieden bij de aanvraagprocedure van deze hulpmiddelen.

_MG_6290

Verwijzing en vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Uw eigen risico is hierbij van toepassing. Sommige verzekeraars vergoeden extra uren ergotherapie in de aanvullende verzekering.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om zonder verwijzing naar de ergotherapeut te gaan, zie hiervoor uw polisvoorwaarden. Voor behandeling aan huis is altijd een verwijzing nodig.
Op deze site vindt u een overzicht van vergoedingen voor ergotherapie. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Yvonne Janssen

Ergotherapeut, gericht op ouderen
 Meer over Yvonne Janssen

Mijn naam is Yvonne Janssen. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en sinds 2018 werkzaam als ergotherapeut binnen Ergo/fysio Donders. Ergotherapie houdt zich met name bezig met de belasting en belastbaarheid van de dagelijkse activiteiten. Energieverdeling en planning hebben hierin een belangrijke rol. Daarnaast ben ik bezig met scootmobiel-/fietstrainingen en doe ik huisbezoeken om de veiligheid in huis te waarborgen. Ik ben geschoold in chronische pijn en vermoeidheid. Bij mij geldt 'Stilstaan bij het handelen is vooruitgang'.