Ergotherapie Arnhem Velp

Hetzelfde doen op een andere manier

Wanneer u moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen, is het goed om te weten dat u terecht kunt bij een ergotherapeut. Onze ergotherapeut kan u met advies en training begeleiden om op een andere manier hetzelfde te blijven doen. Ons doel is om u uw zelfstandigheid te laten behouden.

Wat is ergotherapie?

Vaak staat u niet stil bij activiteiten die u vaak herhaalt. Het is zo gewoon; aankleden, ergens naartoe gaan, tuinieren, eten, werken, sporten en boodschappen doen.
Als u klachten krijgt door bijvoorbeeld reuma, een beroerte, rugpijn, een trauma of een ontwikkelingsachterstand, dan kunnen de alledaagse handelingen een uitdaging worden of zelfs niet (meer) uitvoerbaar.

Wat kan een ergotherapeut voor mij betekenen?

De ergotherapeut zoekt samen met u naar praktische oplossingen, zodat deze dagelijkse handelingen weer mogelijk zijn. Ook kan de ergotherapeut u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en ondersteuning bieden bij de aanvraagprocedure van deze hulpmiddelen.

_MG_6290

Verwijzing en vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Uw eigen risico is hierbij van toepassing. Sommige verzekeraars vergoeden extra uren ergotherapie in de aanvullende verzekering.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om zonder verwijzing naar de ergotherapeut te gaan, zie hiervoor uw polisvoorwaarden. Voor behandeling aan huis is altijd een verwijzing nodig.
Op deze site vindt u een overzicht van vergoedingen voor ergotherapie. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Inge Kamps

Ergotherapeut
 Meer over Inge Kamps

Ik ben Inge Kamps en ben ergotherapeut bij Ergo Donders. Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als ergotherapeute ga ik samen met de cliënt op zoek naar mogelijkheden en kansen om het dagelijks handelen weer mogelijk te maken. Ik begeleid en ondersteun cliënten met uiteenlopende vraagstukken. Ik adviseer o.a over woningaanpassingen, vervoer-, en rolstoelvoorzieningen om de veiligheid en zelfredzaamheid van de cliënt te vergroten. Tijdens mijn werkervaring heb ik gemerkt dat mijn interesses ook liggen binnen de chronische pijn- en vermoeidheid van de ergotherapie. Ik vind het een uitdaging om deze doelgroep te behandelen om weer een juiste balans te vinden in de belasting/belastbaarheid in het dagelijks leven. Ook overige vragen met veel problematiek behandel ik met veel plezier.