Diëtist

Voedingsadvies, voor wie en waarom?

Goede voeding is essentieel voor de gezondheid. Het helpt gezondheidsklachten te verminderen en te voorkomen. Vaak wordt als eerste gedacht aan overgewicht maar er zijn veel meer situaties denkbaar waarbij een diëtist meerwaarde kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan diabetes of verhoogd cholesterol, maag- en darmklachten, ondervoeding of tijdens de zwangerschap. Ook voor een basisadvies over gezonde voeding bent u bij ons welkom.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst bespreken we wat u wilt bereiken met het voedingsadvies. Daarna brengen we uw persoonlijke situatie in beeld en eventuele (medische) bijzonderheden. We zoomen in op uw voedingspatroon en bekijken wat er eventueel aangepast kan worden rekening houdend met uw persoonlijke wensen. Tijdens de behandeling is de diëtist als het ware uw coach en kijken we samen wat er wel en niet goed gaat.

Het eerste gesprek bij de diëtiste duurt 1 uur, de vervolggesprekken duren maximaal 30 minuten. De duur van de behandeling verschilt per persoon maar verloopt altijd in overleg met u.

Wij hebben een nuchtere kijk op gezonde voeding. Verder staat bij ons plezier beleven aan eten voorop, ook als u anders of minder gaat eten!

Dietist Arnhem

Vergoeding

U kunt met of zonder verwijzing bij de diëtist terecht. Enkele verzekeraars vragen een verwijzing. Dieetadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor maximaal 3 uur. Het eigen risico is hierbij wel van toepassing. Nadat de vergoeding vanuit de basisverzekering volledig benut is. U kunt bij uw verzekering navragen of dieetadvisering aanvullend op de basisverzekering vergoed wordt en onder welke voorwaarden. Zie hier een lijst van vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Paulien Kruiper

Diëtist
 Meer over Paulien Kruiper

In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist. Sindsdien werk ik bij Fysio Donders en in het Revalidatieteam. Daarnaast heb ik, samen met een collega, een eigen praktijk. Het geeft mij veel voldoening om bij cliënten te zien wat een verandering in het eetpatroon hen oplevert. Mijn motto als diëtist is: Gezond eten is niet ingewikkeld. Kies voor pure en volwaardige producten, varieer met wat je eet en geniet er vooral van! Dit kan een bevrijding zijn voor cliënten die al jaren worstelen met voeding en zichzelf strenge beperkingen opleggen om bijvoorbeeld af te kunnen vallen. Met helaas vaak het tegendeel als resultaat. Graag laat ik je zien dat het anders kan! Maar ik begeleid natuurlijk niet alleen mensen met overgewicht. Ook met ondergewicht, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, maag-en darmklachten en eetproblemen zoals emotie-eten kun je bij mij terecht. Daarnaast geef ik voedingsadvies aan kinderen, zwangere en cliënten die met voeding hun sportprestaties willen verbeteren. Je bent van harte welkom!