Cesar / Mensendieck

Oefentherapie voor het bewegend lichaam

Zitten, lopen, bukken en tillen… Het zijn dagelijkse handelingen waar we de hele dag mee bezig zijn. Iedereen heeft een eigen houding en zijn manier van bewegen, die meestal uitgevoerd wordt zonder dat we er bewust bij stil staan. Echter kunnen deze gewoontes soms leiden tot klachten aan bijvoorbeeld de rug, nek of het bewegingsapparaat.

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is een actieve therapie waarmee u uiteindelijk zelfstandig invloed kunt uitoefenen op uw fysieke gezondheid. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck is de specialist op het gebied van houdings- en bewegingspatronen. De oefentherapeut bekijkt het bewegend lichaam als één geheel en analyseert hoe het lichaam beweegt. Het doel van deze therapie is het leren bewust om te gaan met het lichaam en daardoor uiteindelijk zelf klachten kunnen verhelpen, verminderen en voorkomen.

De behandeling

De oefentherapeut zal allereerst de klacht in kaart brengen middels een vragengesprek en onderzoek. Vervolgens wordt met u een individueel behandelplan opgesteld. Het behandelplan wordt per persoon op maat gemaakt, afhankelijk van het gezondheidsprobleem en doelen. Tijdens de behandelingen zal de oefentherapeut u informatie en oefeningen geven om zo uw houding en bewegingspatronen in het dagelijks leven te optimaliseren.

 

Fysio Donders-100

Verwijzing en vergoeding

Wilt u een afspraak met de oefentherapeut Cesar/Mensendieck? U kunt bij ons direct, dus zonder verwijzing, een afspraak maken voor oefentherapie. Wilt u weten of uw behandelingen vergoed worden? Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Tjarwin Bijl

Revalidatie coördinator, Cesar / Oefentherapeut
 Meer over Tjarwin Bijl

Ik ben Tjarwin Bijl, oefentherapeut Cesar en patiëntcoach in de revalidatie. Het is mooi om te zien hoe mensen zelf invloed kunnen uitoefenen op hun klachten door een andere houding aan te nemen. Veel van ons hebben nooit geleerd wat goed zitten is terwijl we dat heel vaak op een dag doen. Niet zo gek dat daardoor klachten kunnen ontstaan want de ene zithouding is de ander niet. Samen met de patiënt werk ik als oefentherapeut toe naar een gezond houding- en bewegingspatroon zodat de klachten verdwijnen. Het is niet zozeer een trucje aanleren, maar structureel werken aan de oplossing van het probleem.
Als patiëntcoach begeleid ik de patiënten door het revalidatietraject heen. Dat betekent dat ik hun aanspreekpunt ben en regelmatig informeer naar de voortgang. Mijn doel is om iedereen de best mogelijke behandeling te geven en zo een maximaal resultaat te behalen.