Bekkenfysiotherapie

Alles rondom het bekken en zwangerschap

Momenteel kunnen wij bekkenfysiotherapie niet aanbieden. Wel zijn wij op zoek naar een bekkenfysiotherapeut. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kan leiden tot diverse, vervelende klachten, zoals urineverlies bij inspanning, een veelvuldige, plotselinge en hevige aandrang om te plassen, verstoppingen pijn in de onderbuik, pijn rond de anus of geslachtsdelen, seksuele problemen en bekkenpijn bij zwangerschap. De bekkenfysiotherapeut richt zich met bekkenfysiotherapie op deze en andere voorkomende klachten.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
  • begeleiding bij operaties in de onderbuik;
  • bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
  • begeleiding rondom zwangerschap en bevalling.

Vaak ontstaan deze klachten door het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren zijn te trainen waardoor deze weer goed gaat functioneren.

Wij hebben een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut die u kan leren om uw bekkenbodemspieren weer goed te leren gebruiken.

Vergoeding

Bekkenfysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Anne-Marie ter Beke

GZ-Haptotherapeut
 Meer over Anne-Marie ter Beke

Ik ben Anne-Marie ter Beke. Sinds mei 2016 ben ik werkzaam als GZ-haptotherapeut in het revalidatieteam van Donders. Ik vind het een voorrecht om met collega’s van verschillende disciplines bij te dragen aan een nieuw perspectief voor mensen met langdurige klachten die bovendien vaak veel meegemaakt hebben in hun leven. Bij chronische pijn en vermoeidheid is er veelal afstand ontstaan tussen lichaam en gevoel, of tussen de mens en zijn omgeving. Het doel van de haptotherapie is om door middel van aanraking deze verbinding (weer) te gaan ervaren.
Naast de revalidatie werk ik ook in de eerste lijn als haptotherapeut met volwassenen, jongeren en kinderen.
In 1980 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ik werk sinds 2005 ook als GZ-Haptotherapeut. In beide vakgebieden zoek ik samen met de patiënt naar wegen om zijn kwaliteit van leven te verbeteren en zijn eigen vermogens t.a.v. herstel aan te spreken.

Reageren