Bekkenfysiotherapie

Alles rondom het bekken en zwangerschap

Wat is bekkenfysiotherapie?

Het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kan leiden tot diverse, vervelende klachten, zoals urineverlies bij inspanning, een veelvuldige, plotselinge en hevige aandrang om te plassen, verstoppingen pijn in de onderbuik, pijn rond de anus of geslachtsdelen, seksuele problemen en bekkenpijn bij zwangerschap. De bekkenfysiotherapeut richt zich met bekkenfysiotherapie en bekkenpijn op deze en andere voorkomende klachten.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
  • begeleiding bij operaties in de onderbuik;
  • bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
  • begeleiding rondom zwangerschap en bevalling.

Vaak ontstaan deze klachten door het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren zijn te trainen waardoor deze weer goed gaat functioneren.

Wij hebben een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut die u kan leren om uw bekkenbodemspieren weer goed te leren gebruiken.

Voor een afspraak kunt u de praktijk bellen of een e-mail sturen naar info@fysiodonders.nl.

Vergoeding

Bekkenfysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Bianca Salvatore

Fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut/kinderbekkenfysiotherapeut, Zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap
 Meer over Bianca Salvatore

Ik ben Bianca Salvatore en geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Naast mijn werkzaamheden voor Fysio Donders ben ik werkzaam voor het Isala Ziekenhuis Zwolle en Fysiotherapeutisch Centrum in Dieren. Tevens ben ik regelmatig aanwezig bij het Multi Disciplinair Overleg (MDO) van de verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Er is een samenwerking tussen urologen en uro-gynaecologen en indien nodig is er ook correspondentie tussen huisarts en/of specialist.
Deze samenwerking vind ik erg belangrijk om u zo snel en efficiënt mogelijk te helpen!

ReagerenGRATIS INLOOPSPREEKUUR: Zonder doorverwijzing van uw huisarts