Bekkenfysiotherapie

Alles rondom het bekken en zwangerschap

Wat is bekkenfysiotherapie?

Het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kan leiden tot diverse, vervelende klachten, zoals urineverlies bij inspanning, een veelvuldige, plotselinge en hevige aandrang om te plassen, verstoppingen pijn in de onderbuik, pijn rond de anus of geslachtsdelen, seksuele problemen en bekkenpijn bij zwangerschap. De bekkenfysiotherapeut richt zich met bekkenfysiotherapie en bekkenpijn op deze en andere voorkomende klachten.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
  • begeleiding bij operaties in de onderbuik;
  • bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling;
  • begeleiding rondom zwangerschap en bevalling.

Vaak ontstaan deze klachten door het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren zijn te trainen waardoor deze weer goed gaat functioneren.

Wij hebben een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut die u kan leren om uw bekkenbodemspieren weer goed te leren gebruiken.

Voor een afspraak kunt u de praktijk bellen of een e-mail sturen naar info@fysiodonders.nl.

Vergoeding

Bekkenfysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

Therapeuten


Bianca Salvatore

Fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut/kinderbekkenfysiotherapeut, Zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap
 Meer over Bianca Salvatore

Ik ben Bianca Salvatore, geregisteerd bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut met jarenlange ervaring in de 1e en 2e lijn gezondheidzorg; zowel werkzaam bij Fysiotherapiepraktijk Donders met vestigingen te Arnhem en Velp (1e lijn) als in ziekenhuis Isala te Zwolle ( 2e lijn), waar ik met name werk in de polikliniek en het gespecialiseerde Bekkenbodemcentrum samen met uro-gynaecologen en urologen voor gynaecologische, seksuologische, urologische en proctologische (stoelgang) problemen, ook samenwerking en overleg voor seksuele klachten.
Moeizaam plassen of ontlasten, niet goed kunnen controleren van aandrang van urine of ontlasting, urine en /of ontlastingsverlies, pijn bij vrijen, lokale pijnklachten, b.v, stuitpijn, verzakkingsklachten of begeleiding na operaties in het bekkenbodemgebied.
Niet alleen bekkenbodemoefeningen, maar zo nodig ook verder kijken hoe uw probleem, uw hulpvraag zo goed mogelijk kan worden behandeld eventueel in overleg met uw huisarts of specialist. Daarnaast ook behandeling van pijnklachten in bekkengebied rondom zwangerschap en bevalling gericht op actief beleid en snel herstel.

Reageren